No posts found in selected forum category.  Weir, Elizabeth
Autor : | Pročitano : 1107 | Verzija za ispis
Ocjena
6.5/10
4 Glasova
Elizabeth Weir je zapovijednica Atlantis ekspedicije u Pegasus galaksiji. Stručnjak je za vanjsku politiku i bila je veoma poznata za vrijeme svog rada u UN-u. Kada je Predsjednik Henry Hayes preuzeo Bijelu kuću 2004.godine, postavio ju je na mjesto zapovijednika Stargate Stožera, nakon prebacivanja generala Hammonda na novu poziciju. Nakon što se oduprijela pokušaju zamjenika predsjednika Kinseya da preuzme kontrolu nad Stožerom, pokrenula je preispitivanje cijelog projekta kroz nekoliko mjeseci.

Nakon promaknuća Jacka O'Neilla u generala, Weir je prebačena na ancientsku postaju na Antarktiku. Nakon što je Daniel Jackson otkrio adresu za drevni grad Atlantis, ona je postala vođa ekspedicije u Pegasus galaksiju.

Weir govori pet jezika, uključujući ruski i latinski (koji je sličan ancientskom jeziku). Ona je bila odgovorna za sklapanje nekoliko desetaka osjetljivih internacionalnih dogovora u modernom dobu.

Bila je veliki protivnik vojske te je započela svoju karijeru kao politički lobist protiv trošenja poreznog novca na vojsku. Ipak, kako se sada nalazi u Pegasus galaksiji, njezina ekspedicija traži kako poboljšati ljudsko društvo, što zahtijeva i potragu za novim oružjem radi samoobrane.

Na Zemlji je ostavila Simona s kojim je bila veoma bliska.