No posts found in selected forum category.  Thor
Autor : | Pročitano : 1112 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
6 Glasova
Vrhovni zapovjednik asgardske flote, Thor je u mnogo navrata pomagao Zemlji i Stargate Stožeru, ali je zauzvrat tražio pomoć za borbu protiv Replikatora. Poput ostatka njegove vrste, Thor se ne može spolno razmnožavati, pa kada njegovo tijelo umre, njegova svijest mora biti prebačena u novo tijelo da bi preživio.

Thor je postao svjestan Stargate Stožera kada su utjecali na prirodni razvoj planete Cimmerie i njezinih stanovnika koji su bili pod njhovom zaštitom. Thor se tada sa svojim matičnim brodom Belisknerom uputio u našu galaksiju kako bi zaustavio napad Heru'ura na planet. Kada je i Zemlja postala goa'uldska meta, Thor je organizirao samit sa Gospodarima svjetova kako bi Zemlju dodali u sporazum Zaštićenih planeta pod asgardskom zaštitom.

Kada je ancientsko znanje presnimljeno u O'Neillovu glavu te kada je kroz Zvjezdana vrata otišao u njihovu galasiju, Thor je u ljudima vidio veliki potencijal. Sa O'Neillom je stvorio posebnu vrstu veze te je od njega tražio pomoć kada mu je bila potrebna. Kada su Replikatori zauzeli Beliskner te krenuli prema Zemlji, Thor je teleportirao O'Neilla na brod u nadi da će mu on pomoći uništiti Replikatore i time spasiti Zemlju. Riskirao je svoj život kako bi zaustavio tehnološke pauke, a pritom je skoro i umro.

Prije nego je Beliskner uništen pri spašavanju Zemlje, Samantha Carter je teleportirala Zvjezdana vrata za Zemlje na Beliskner kako bi se mogli spasiti. Thor je sa SG-1 timom otišao na neki drugi planet da bi se nakon tjedan dana SG-1 vratio na Zemlju gdje su instalirana pričuvna vrata. Impresioniran otporom koji pokazuju Tau'ri, Thor je zatražio da mu se pridruži Samantha Carter kako bi mu pomogla spasiti matični planet od Replikatora. Thor i Carter su uspjeli odvući pažnju Replikatora sa asgardskog matičnog planeta tako što su lansirali asgardski najnoviji brod koji još nije bio ni zavšen. Tom su diverzijom svi Replikatori u blizini Asgardskog matičnog planeta uništeni te je time spašen planet. Uništeni brod je nosio ime O'Neill, čime su Asgardi nastojali zahvaliti O'Neillu za sve što je učinio za njih.

Kada se Anubis vratio u našu galaksiju, poslao je brod pod Osirisovim zapovjedništvom da zauzme asgardski tajni laboratorij na planetu. Thor je poslan da zaustavi Goa'ulde, no umjesto toga zarobljen je i podvrgnut ispitivanju. Stigao je i sam Anubis te je u Thorov mozak ugradio uređaj koji mu je omogućio da mu čita misli. Tim postupkom Thor je ipak odao par tajni asgardske tehnologije. Thora su spasili O'Neill i Teal'c, no prije toga Thor je pao u komu.

Thor nije bio odsutan, već su njegova svijest i pamćenje bili prebačeni u Osirisov brod pomoću uređaja za čitanje misli. Ipak, Thor je stekao malu količinu kontrole nad Ha'tak brodom, evakuirao je posadu te poslao brod prema Zemlji. Kada je SG-1 shvatio što se dogodilo, doveli su onesvještenog Thora na asgardski brod, koji je vrhovnom zapovjedniku dao novi život prebacivši ga u novo klonirano tijelo.

Thor je zauzvrat posjetio Zemlju te unaprijedio Prometeja s asgardskim štitovima i oružjem. Također je pomogao generalu Hammondu povratiti zapovjedništvo nad Stargate Stožerom koje mu je htjela oduzeti vlada. Thor je "zaprijetio" da bi vrata trebala ostati u nadležnosti Stargate Stožera što je jako utjecalo na odluku internacionalnih delegata.

Kao vođa među naprednim i starim asgardskim narodom, Thor je jedan on Zemljinih najvećih saveznika.