No posts found in selected forum category.  McKay, Rodney
Autor : | Pročitano : 1081 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
5 Glasova
Rodney je briljantni astrofizičar i jedan od vodećih ljudi na svijetu za tehnologiju Zvjezdanih vrata. Član je istraživačkog tima u bazi Atlantis u Pegasus galaksiji. Kao dijete je htio biti pijanist, ali ga je njegova mentorica nagovorila da odustane od toga jer nema osjećaj za umjetnost. Nakon toga se okrenuo znanosti jer je mislio da mu za to neće trebati osjecaj za umjetnost, ali i u tom pogledu se prevario.

Dok je bio u Području 51, radio je na računalnom modelu arktičkih Zvjezdanih vrata. Prvu priliku da vidi prava Vrata imao je tijekom krize u S.G.C.-u kada je Teal'c ostao zarobljen u privremenom memorijskom spremniku Zvjezdanih vrata. Nakon upoznavanja sa Samanthom Carter uvidio je da je njihovo prijateljstvo krenulo krivim smjerom bez obzira što je imao simpatije prema njoj. Arogantan po ponašanju vjerovao je da kristali Zvjezdanih vrata ne mogu sadržavati ostatke Teal'ca te je dao prijedlog da se nastavi program što bi dovelo do uništenja jedine prilike da se spasi Teal'ca.

Njegova teorija je ispala netočna, te je uz pomoć Goa'ulda Teal'c spašen, a on je prebačen u Rusiju da pomogne razvoju njihovog naquadah reaktora. U SG bazu se vratio nakon jedne godine kada je zapovjedništvo zapalo u još jednu krizu. Nakon što je došao u zapovjedništvo otkrio je da su vrata otvorena duže od 38 minuta, što je limit mogućnosti da vrata ostanu otvorena, ali se otkrilo da iz toga stoji Goa'uld Anubis koji je htio uništi vrata i Zemlju u jednom potezu.

Uz pomoć bojnice Carter napravili su plan u kojem bi se vrata pomoću hiperpogona poslala što dalje od Zemlje. Prije nego što je napustio zapovjedništvo Carter mu je priznala da ga smatra privlačnim.

Kasnije je prebačen na Antarktik u Atlantis bazu koju su izgradili Ancienti te je ubrzo postao stručnjak za njihovu tehnologiju. Bio je veoma uznemiran kada je saznao da ne posjeduje rijetki gen koji bi mu omogućio korištenje ancientske tehnologije. Ipak, genska terapija doktora Becketta omogućila je McKayu i ostalim članovima ekspedicije da koriste ancientske uređaje.

McKay se pridružio doktorici Elizabeth Weir na ekspediciji u Pegasus galaksiju sa ciljem osposobljavanja drevnog grada Atlantisa.