No posts found in selected forum category.  Quinn, Jonas
Autor : | Pročitano : 1054 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
1 Glasova
Quinn je čovjek sa Kelowne na planetu Langara. Jonas je zamijenio Daniela Jacksona u SG-1 nakon njegove smrti. Iako iznimno sposoban, ipak je bio neizvjestan kandidat za Jacksona jer je stajao po strani za kada je Jackson žrtvovao svoj život da spasi Kelownu od katastrofe. Takvo ponašanje postavilo ga je u loš položaj spram Jacka O'Neilla i SG-1 tima.

Jonas je pobjegao na Zemlju u nadi da će uvjeriti SG-1 da je vrijedan da postane član tima. Da postigne to, postavio je sebi cilj da pročita sve tekstove u SG bazi, pogotovo Jacksonove bilješke u nadi da dokaže da je on dostojna zamjena.

Kao član tima Jonas se uvijek temeljno pripremao za svaki zadatak i uvijek je najbrže donosio zaključke što je ponekad živciralo ostale članove.

Jonasa je Goa'uld Nirrti stavila u ancientski aparat za genetsku manipulaciju. Pomoću tog aparata Jonas je dobio sposobnost fotografskog pamćenja i uočavanja detalja. Nirrti je željela da on postane hok'taur (nadčovjek) koji bi postao novi domaćin, ali Jonas se uspio obraniti od toga.

Kako se bližila godina dana od kada je u SG-1 timu, Jonas je zarobljen od strane Anubisa koji mu je umetnuo uređaj koji je Goa'uldima dao uvid u njegova sjećanja. Anubis je saznao za postojanje važnog minerala naquadrije na njegovom rodnom planetu.

Kako mu se pružila šansa da spasi Jacksona koji se vratio u život, Quinn je kako bi mu se odužio, maknuo arheologa u stranu i tako ga spasio od smrtonosnog pogodka iz štapnog oružja. Nakon što je pomogao u spašavanju svog naroda od Anubisa i povratkom Jacksona u SG-1, Jonas se vratio svom narodu s ciljem da zajedno s njima izgradi novi i bolji svijet.