No posts found in selected forum category.  Oma Desala
Autor : | Pročitano : 1145 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
3 Glasova
Riječ je o iznimno mudroj pripadnici ancientske rase, koja je, uzdignuvši se na višu razinu postojanja, odlučila pomagati drugim bićima da dosegnu višu razinu na kojoj Ancienti trenutno žive. Zbog toga su ju ostali Ancienti izopćili iz svog društva. Unatoč protivljenju svojih sunarodnjaka, Desala je usvojila filozofiju po kojoj ona, kao biće uzdignuto na višu razinu svijesti, ima obvezu pomoći i ostalim bićima da dosegnu put prosvijetljenja. Međutim, ona je u mogućnosti samo im otvoriti put prosvjetljenja i usmjeravati ih na tome putu, a jedino oni mogu odlučiti ići navedenim putem ili ne. Iako često govori u zagonetkama koje zbunjuju njene sugovornike, svaka od njezinih riječi obiljuje mudrošću.

Oma je odlučila zaštititi Apophisovog i Sha'reina sina Shifua. Zahvaljujući njenom vodstvu, Shifu je odbacio goa'uldsko zlo u sebi i uzdigao se na višu razinu postojanja. Ona, ali i oni koji ju slijede hodaju tankom linijom između protivljenja ostalim Ancientima u odlukama kojima se miješa u razvoj rasa na nižoj razini postojanja i slijeđenja pravila koja obuzdavaju gnjev Ancienta, a buđenje kojega bi zasigurno izazvalo kraj njenih nesebičnih pothvata.

Nakon što je pomogla umirućem Danielu Jacksonu da se uspne na višu razinu postojanja, Oma ga je morala spriječiti u naumu da ubije Goa'ulda Anubisa, a kako bi spasio Abydosijane. Nasreću, Oma je pomogla da se svi Abydosijani uspnu na višu razinu postojanja nakon što su Goa'uldi uništili njihov planet. Nakon što je Jackson kažnjen izgnanstvom s više razine svijesti i vraćen u svoje fizičko tijelo, ali s potpuno izbrisanim sjećanjima, vjeruje se kako je upravo Oma ublažila kaznu na način da je uvjerila ostale Anciente da polagano vrate pamćenje dr. Jacksonu.