No posts found in selected forum category.  Mitchell, Cameron
Autor : Renata Tijanić | Pročitano : 533 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
3 Glasova
Podpukovnik Cameron Mitchell novi je zapovjednik SG-1 tima nakon što je Jack O'Neill unaprijeđen u general-bojnika i napustio tim. Bio je pilot koji je vodio eskadru F-203 u bici s Anubisom na Antarktiku.

Mitchell i njegov kopilot Banks oboreni su tijekom bitke u kojoj su uništili neprijateljski Al'kesh pri čemu je Banks poginuo, a Mitchell bio teško ranjen. Za zasluge je dobio Medal of Honor. Kako mu je O'Neill obećao poziciju po izboru nakon što se oporavi, Cameron je odabrao SG-1 tim kako bi bio u prvim redovima s najboljima.

Kad je stigao u SGC bazu, novi zapovjednik baze general Hank Landry obavijestio ga je kako su Samantha Carter i Daniel Jackson otišli iz tima i preuzeli nove zadatke, a Teal'c je napustio Zemlju. Cameron je sada imao problema pronaći ljude dovoljno dobre da bi bili članovi SG-1 tima. Zvao je i stare članove, no odbili su ga.

Mitchell je sposoban i motiviran vođa, predan vojnoj službi i oduševljen što je postao dijelom tima kojeg je do sada mogao samo sa strane promatrati.

Ipak, uspio je sakupiti stari tim samo radi jednog zadatka, a to je potraga za znanjem i bogatstvima Ancienta. U arthurianskoj grobnici pronašli su ancientski komunikacijski uređaj s Merlinovom holografskom projekcijom.

Kasnije, kad su Daniel i Vala nehotice Orijima ukazali na prisutnost ljudi u našoj galaksiji, Mitchellovi izgledi više nisu bili tako blijedi. Zbog nove opasnosti, Daniel Jackson i Samantha Carter bili su željni vratiti se u prve redove.

Nakon incidenta s hvatanjem Ba'ala, Teal'c je pao u nemilost Jaffa Visokog Vijeća, što ga je jače povezalo sa Zemljom i osiguralo njegov povratak u SG-1 tim.

Mitchel je sada zadovoljan - konačno je okupio svoj tim.