No posts found in selected forum category.  Mal Doran, Vala
Autor : | Pročitano : 644 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
4 Glasova
Kradljivica i vrhunska prevarantica, za život zarađuje trgujući, kradući i prodajući razne stvari, među ostalim i oružje. Drska je i samouvjerena, humorom i aluzijama skriva svoj pravi, u biti senzibilni karakter.

S Danielom ima "volim te-mrzim te" vezu.

Svojevremeno je bila domaćin Goa'ulda Qetesha koji je vladao njezinom svijetom. Tok'ra je potaknula pobunu na njezinu planetu i Goa'uld je poražen. Vala, kako je bila njegov domaćin, mučena je, no Tok'ra se nad njom sažalila i uklonili su njezina simbionta.

Prvi njezin susret s Danielom desio se kada je, prerušena u super-vojnika, otela Prometheus, a njegovu posadu prebacila na onesposobljeni Al'kesh. Daniel je jedini ostao na brodu i nakon poduže kombinacije tučnjave i ljubljenja, uspio preoteti kontrolu nad njim. Ona je tvrdila da joj je brod potreban kako bi spasila izbjeglice sa svoga svijeta, no zapravo ga je htjela prodati.
Vala je uspjela pobjeći, a nekoliko mjeseci kasnije došla je u SGC u potrazi za blagom Ancienata za koje je vjerovala da se nalazi na Zemlji. Daniela je uspjela uvjeriti da joj pomogne, djelomično zahvaljujući i narukvicama koje su ih povezivale. Pronašli su blago i ancientski komunikacijski uređaj.

Vala i Daniel aktivirali su ga i on je njihove svijesti prenio u udaljenu galaksiju, nastanivši ih u tijelima dvoje ljudi u selu čiji su stanovnici štovali Orije. Vala je razotkrivena i na trgu pred cijelim selom – spaljena. U život ju je vratio Ori Prior.

Vala je ostala na Zemlji i pridružila se timu u nekoliko misija prije nego je prestalo djelovanje narukvica. Kad su Ori pokušali izgraditi Supervrata kako bi svoju flotu doveli u našu galaksiju, Vala ih je teretnim brodom uspjela uništiti, no nestala je, uvučena u Ori galaksiju.

Probudila se u selu Ver Isca, na planetu nastanjenom štovateljima Orija koji su obučavali vojnike i Orijima gradili flotu brodova za invaziju.

Ori su je učinili trudnom i ona se brzo udala za seljanina Tomina kako ne bi bila optužena za krivovjerje i ponovno živa spaljena. Njezin suprug postao je vojnik, vjeran Orijima i, kad je pokret otpora u selu uništen, pridružila mu se na brodu koji je prošao kroz novoizgrađena Supervrata.

Invazija na našu galaksiju započela je, a Vala bi trebala roditi dijete – "volju Orija".