No posts found in selected forum category.  Loki
Autor : | Pročitano : 1485 | Verzija za ispis
Ocjena
8.5/10
2 Glasova
Asgard Loki je bio odgovoran za mnoge "vanzemaljske otmice" na Zemlji. Kao odmetnuti znanstvenik koji je želio produbiti svoje znanje o genetskoj prošlosti Asgarda (kako bi spasio svoju izumiruću rasu koja se oslanja na kloniranje kako bi se održala), Loki je odvodio ljude sa Zemlje na svoju znanstvenu letjelicu koja se nalazila u orbiti Zemlje i vršio razne pokuse nad njima.

Prije otprilike 19 godina, negdje sredinom 80-ih, Lokija je Vrhovno vijeće Asgarda natjeralo da prestane sa svojim eksperimentima. Kada su Asgardi nakon borbe s Replikatorima na svojoj planeti Halli bili zauzeti čišćenjem ostataka Replikatora, Loki se vratio na Zemlju i nastavio sa svojim poslom. Budući da nije znao da je DNA Jacka O'Neilla zaštićena i obilježena od strane Asgarda, stvorio je pukovnikovog duplikata te ga je jedinica SG-1 otkrila i predala Thoru.

Asgardi su ga kaznili zbog njegovih eksperimenata nad stanovnicima Zemlje.Loki
Autor : | Pročitano : 1874 | Verzija za ispis
Ocjena
9.7/10
3 Glasova
Loki je jedno od većih božanstava u nordijskom panteonu bogova i često je zvan lukavac, varalica, šaljivdžija, mjenjoliki.

On je sin diva Farbauti ("okrutni napadač") i ženskog diva Laufey. Povezan je s vatrom i magijom i može poprimiti mnogo oblika (konj, sokol, muha). Podmukao je i zloban, ali također hrabar i junačan. Postao je jedan od viših bogova kada ga je Odin učinio bratom po krvi.

Postajao je sve neugodniji i bio je direktno odgovoran za smrt Baldera, boga Svjetlosti. Lokijeva ljubavnica je Angrboda i s njom je postao otac tri čudovišta: midgardska zmija Jormungander, vuk Fenrir i božica smrti Hel. Njegova žena je Sigyn i ostala mu je vijerna čak i nakon što su ga bogovi kaznili za smrt Baldera. Okovali su ga za tri velika kamena, a iznad glave mu je stavljena otrovna zmija.

Otrov koji mu je kapao nad glavom Sigyn je hvatala u zdjelu, ali svako malo je morala isprazniti zdjelu što je uzrokovalo da par kapi otrova ipak kapne na Lokijevo lice što mu je zadavalo golemu bol i grčeve koji su stvarali snažne potrese.

Jednog dana za vrijeme Ragnaroka (kraj svijeta), Lokijevi lanci će puknuti i on će povesti divove u bitku protiv bogova.