No posts found in selected forum category.  Kapetan Aurore
Autor : | Pročitano : 1082 | Verzija za ispis
Ocjena
0/10
0 Glasova
Kapetan ancientskog ratnog broda "Aurora" sa svojom posadom napustio je Atlantis prema krajnim granicama Pegasus galaksije za vrijeme prve opsade grada. Njegova zapovijed je bila izvršiti izviđanje neprijatelja.

Na kraju je otkrio slabost svojih protivnika, ali taj se podatak nalazio u brodskom računalu zbog straha od mogućeg zarobljavanja i ispitivanja. Njegov brod je bar jednom bio u borbi u kojoj je teško oštećen te su on i ostatak posade ušli u kapsule za hibernaciju kako bi spasili svoja tijela.

Deset tisuća godina nakon opsade, Wraithi su uspjeli doći na brod, a nakon ubojstva prve časnice Trebal jedan od njih je zauzeo njezino mjesto u kapsuli za hibernaciju. Wraithov cilj je bio da od posade sazna sve o hiper pogonu. Kapetan nije mogao razaznati da se oni nalaze u umjetnom okolišu te da podatke daje svojem neprijatelju.

Nakon što je pukovnik Sheppard ušao u umjetni okoliš i uspio nakon dosta problema kapetanu objasniti stvarnu situaciju, kapetan Aurore priznao je pogrešku i dao Sheppardu lozinku za samouništenje broda. Njihova tijela koja su previše ostarjela da bi mogla samostalno funkcionirati uništena su prilikom eksplozije Aurore te su sa sobom povukli wraithsku krstaricu.