No posts found in selected forum category.  Ishta
Autor : | Pročitano : 1037 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
1 Glasova
Ishta se iskazala kao mudar i snažan vođa Jaffa pokreta otpora Goa'uldima na planetu Hak'tylu. Kao velika svećenica u službi Goa'ulda Moloca Ishta je bila zadužena da vodi evidenciju broja novorođenih, ali i da predsjeda Ceremoniji Vatre tijekom koje su novoređene djevojčice bile žrtvovane po Molocovoj zapovijedi. Ne mogavši gledati kako njene sunarodnjakinje bivaju umorene, odlučila je organizirati pokret otpora na svjetovima pod Molocovom kontrolom, sastavljen uglavnom od Jaffa žena.

Unatoč strahu kako bi mogala biti prijavljena Molocovoj Imperijalnoj gardi, Ishta je nastavila pomagati ženskoj djeci i djevojkama da pobjegnu iz ralja Molocove strahovlade. Njen muž zauzimao je značajno mjesto u Gardi, ali je nažalost poginuo tijekom sukoba Molocovih snaga sa neprijateljski nastrojenim Goa'uldom.

Shvativši kako su ljudi sa Zemlje, zvani još i Tau'ri, snažan narod, odlučila im je ponuditi savez. Susrevši se s Teal'com shvatila je kako je našla srodnu dušu i par se ubrzo zaljubio. Iako je isprva bila nepovjerljiva prema prijedlogu uzimanja kemijske supstance tretonin, a s ciljem održanja Jaffa na životu umjesto krađe simbionata od drugih Jaffa, Ishta je na kraju ipak prihvatila navedenu ponudu.