No posts found in selected forum category.  Hermiod
Autor : | Pročitano : 1507 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
1 Glasova
Hermiod je asgardski strojar na zemaljskom brodu Daedalus. Hermiodov glavni zadatak je nadgledanje asgardske tehnologlije instalirane na Daedalusu, prvenstveno hiper-pogona koji omogućuje 18-dnevni put između galaksija Pegasus i Mliječna Staza. Ljudi ga ponekad veoma iritiraju i često ih smatra jako neprosvijetljenom vrstom.

Hermiod nije bio zadovoljan kada je uz pomoć pukovnika Caldwella prekršio asgardsku sigurnosnu mjeru koja spriječava teleportiranje oružja, ali budući da su Wraithi napadali brod, nije imao izbora pa je pristao.

On i doktorica Novak su uspjeli eliminirati tri wraithska matična broda prije nego su Wraithi uspjeli stvoriti protumjeru za teleportiranje nuklearnih bombi na Wraithske brodove.

Nije poznato koliko dugo će Hermiod ostati na Daedalusu, da li je njegova pozicija stalna ili će ga zamijeniti neki drugi asgardski strojar. Njegova iskustva s ljudima su često testirala njegovo strpljenje, ali ipak polako počinje razvijati i smisao za humor.Hermiod
Autor : | Pročitano : 1789 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
1 Glasova
Hermod, sin Odina i Frigg je glasnik bogova.

Nakon smrti Baldura, Frigg je tražila hrabrog ratnika koji bi se suprotstavio Hel, vladarici podzemlja i tako vratio Baldura u život. Kao dobrovoljac javio se veliki heroj Hermod, Baldurov brat. Uzeo je Odinovog osmonogog konja Sleipnira i otputovao u podzemlje.

Stigavši pred vrata Pakla, Hermod ih je bez muke preskočio i ušao u veliku dvoranu mrtvih. Tamo je ugledao Baldura i zatražio njegovo puštanje od Hel. Hel je bila skeptična, ali je pristala pustiti Baldura pod uvjetom da svako biće, bilo živo ili mrtvo, plaće za njim. Ako samo jedno biće ne bude plakalo za Baldurom, on će vječno ostati u zemlji mrtvih.

Hermod se vratio u svijet živih i rekao Heline uvijete drugim bogovima. Svi bogovi i sva živa bića su zaplakala osim jednog, ženskog diva po imenu Thaukt koji je odbio plakati te je Balder morao ostati u paklu do Ragnaroka kada bi se trebao vratiti među žive. Baldurovo tijelo sahranjeno je na njegovom brodu Hringham. Sumnja se da je Thaukt u stvari bio prerušeni bog Loki.

Hermod nosi sa sobom čarobni štap zvan Gambantein.