No posts found in selected forum category.  Heimdall
Autor : | Pročitano : 1496 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
1 Glasova
Heimdall je asgardski znanstvenik koji želi otkriti genetske tajne svojih predaka i u tome će otići tako daleko da je voljan riskirati svoj život samo da zaštiti svoj eksperiment.

Svjestan je da je njegova rasa, zato što je nesposobna za spolno razmnožavanje, ovisna o kloniranju (kopiranje kopije izrađene od kopije) što ih čini izumirućom rasom.

Heimdall je vodio znanstvenu bazu u našoj galaksiji, daleko od prijetnje Replikatora, u kojoj je proučavao genetsku prošlost Asgarda. Želio je otkriti vezu između svojih predaka i današnje verzije Asgarda. Njihovi znanstvenici su pronašli kapsulu koja je doputovala u našu galaksiju iz galaksije Ida. Kapsula je sadržavala primitivnog starog Asgarda iz prošlosti koji ima mogućnost razmnožavanja putem mejoze. Nažalost, bazu je pronašao Anubisov izaslanik Osiris te je uništio. Uz pomoć jedinice SG-1, Heimdall je uspio pobjeći i ponijeti ostatke svog pretka u Tel'taku.

Heimdall se nada da će pronaći vezu između genetskog tipa nekadašnjih i sadašnjih Asgarda i tako zamijeniti razmnožavanje putem stanične mitoze (kloniranjem) i na taj način spasiti cijelu rasu Asgard od postepene smrti.Heimdall
Autor : | Pročitano : 1870 | Verzija za ispis
Ocjena
9/10
4 Glasova
Heimdall je nordijski bog svjetlosti i sin devet majki. Rođen je na kraju svijeta i odgojila ga je sila zemlje, morska voda i krv divljeg vepra.

Heimdall je nadglednik i stražar bogova i čuva Bifrost, jedini ulaz u Asgard, kraljevstvo bogova. Heimdallova je dužnost spriječiti divove u ulasku u Asgard. To mu omogućava vrlo mala potreba za snom i vrlo dobar vid. Može vidjeti stotinama kilometara u daljinu, bio dan ili noć. Njegov sluh je tako izoštren da može čuti travu kako raste.

Kao bog Rig ("vladar"), Heimdall je stvorio tri rase čovječanstva: robove, seljake i ratnike.

Tijekom konačnog obračuna (Ragnarok - kraj vremena i svijeta) on će ubiti svogA vječnog neprijatelja, zlog boga Lokija, ali će i sam umrijeti od zadobivenih rana.