No posts found in selected forum category.  Hathor
Autor : Kristina Bogović | Pročitano : 592 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
3 Glasova
Kao Raova nevjesta, Hathor je bila kraljica Goa'ulda. U sarkofagu na Zemlji otkrilo ju je par arheologa koje je potom ubila prije no što je krenula prema Zvjezdanim vratima. Hathor ima sposobnost izdahnuti prah koji muškarce čini vrlo podložnima njenim sugestijama i "opijenim" njenom ljepotom, no na žene nije imala nikakvog utjecaja.

Hathor je pobjegla putem Zvjezdanih vrata i gradila svoju vojsku, planirajući u tajnosti prikupljati snage protiv ostalih Sistem Lordova, čak i prije no što su znali za njen povratak.

Dvije godine kasnije Hathor je otela tim SG-1 te ih uvjerila da su 80 godina u budućnosti. Cilj joj je bio iz njihovih sjećanja izvući što više podataka o Sistem Lordovima (pošto par tisuća godina nije bila "u toku"). Također je saznala za postojanje Asgarda s kojima je planirala sklopiti savezništvo.

Hathor je posjedovala tehnologiju kojom je mogla postati potpuno nevidljiva. Trenutno se vjeruje da je mrtva, nakon što je završila u kriogenoj kapsuli bez fatalno važne kriogene jedinice za održanje života.

Hathor je bila majka Heru'ura (Horus), moćnog Goa'uldskog Sistem Lorda kojeg je godinu i pol kasnije uništio Goa'uld Apophis (Apep). Njegov je otac bio Ra.