No posts found in selected forum category.  Hammond, George
Autor : | Pročitano : 1078 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
1 Glasova
General-bojnik George Hammond dugi je niz godina obavljao dužnost zapovjednika Stargate Stožera smještenog u tajnom kompleksu duboko ukopanom u planini Chayenne. Kao zapovjednik cjelokupnog Stargate programa bio je zadužen za nadzor i koordinaciju svih SG timova, pribavljanje i razvoj novih tehnologija, uspostavljanje diplomatskih odnosa s tuđinskim kulturama, kao i obranu Zemlje od Goa'ulda i drugih neprijatelja.

Hamondov život obilježen je službovanjem u vojsci. Penjući se stepenicu po stepenicu u vojnoj hijerarhiji dogurao je do mjesta zapovjednika najvažnijeg programa u vojnoj povijesti. Hammonda krase ljubaznost i visok stupanj inteligencije koji mu nedvojbeno pomažu pri donošenju teških odluka. Uvijek ostaje pri svojim odlukama sa sviješću kako je vojna pravila ponekad potrebno prilagoditi konkretnoj situaciji. Unatoč brojnim pritiscima na Stargate Stožer i njega osobno, posebice u pogledu nečasnih radnji kao što je npr. zagovaranje krađe tehnologije s tuđinskih svjetova, Hammond se pokazao neprobojan za sve pritiske. Odlučno je zastupao ideju iskrene suradnje i stvaranja čvrstih saveza s prijateljskim vrstama diljem galaksije.

Hammondova je žena umrla od raka tri godine prije njegova ulaska u Stargate program. Čekajući mirovinu, iznenada je prebačen u Stargate program koji je u to vrijeme gotovo potpuno zamro. General se nadao kako je riječ o posljednjem, laganom zadatku pred mirovinu. Međutim, iznenadni dolazak Goa'ulda kroz Zvjezdana vrata obnovio je Stargate program. Ubrzo je oformljen Stargate Stožer i Hammond je postavljen za njegovog zapovjednika. Iako je bio u programu već više od godinu dana, Hammond nije još nijednom prošao kroz Zvjezdana vrata. No napokon je došao i taj dan. Kad su pripadnici SG-1 tima završili u zatvoru na tuđinskom planetu, Hammond se morao zaputiti kroz Zvjezdana vrata kako bi vodio pregovore o puštanju SG-1 ekipe iz zatočeništva.

S dolaskom novog predsjednika na čelo SAD-a i formiranjem nove vlade odlučeno da će ga na čelu voditelja Stožera zamijeniti dr. Weir, a u napadu Goa'ulda Anubisa na Zemlju koji je nedugo zatim uslijedio dobio je posao privremenog kapetana svemirskog broda Prometej. Nakon kratke bitke u kojoj je Anubis pobijeđen dobio je posao u Pentagonu kao nadglednik svega što ima veze sa Zvjezdanim vratima.