No posts found in selected forum category.  Fraiser, Janet
Autor : | Pročitano : 1138 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
4 Glasova
Doktorica Janet Fraiser je glavni liječnik u S.G.C.-u te je njezino znanje bilo od nezamjenjive važnosti za program. Ona je bila specijalist za mnoge egzotične i rijetke bolesti te je bila sposobna provesti autopsiju nad bilo čime, ako je to bilo potrebno. Kako je imala mogućnost pristupa Teal'covoj larvi Goa'ulda, ona je postala najiskusnija osoba na Zemlji u pitanju liječenja Goa'ulda. Nakon sedam godina služenja u programu Janet je poginula u izvanplanetarnoj misiji.

Nakon teškog napada Goa'ulda na planet Hanka, Frasier je posvojila jedino preživjelo dijete, jedanaestogodišnju djevojčicu Cassandru i omogućila joj normalno djetinjstvo i razvoj u odraslu osobu.

Između vjenčanja i razvoda, Janet se pridružila vojsci. Kako je bila liječnica, prošla je samo osnovnu vježbu sa vatrenim oružjem kojeg nije upotrijebila sve dok goa'uldska kraljica Hathor nije preuzela kontrolu nad bazom i svim muškim pripadnicima. Fraiser je uz ostale ženske članove baze preuzela kontrolu na bazom zasluživši službenu zahvalu.

Fraiser je poznata da čini ekstremne stvari kada su u pitanju životi pacijenata, uključujući i njezinu kćer. Kada je Goa'uld Nirrti bila zatvorena u ćeliji zadržavajući podatke o lijeku za Cassandrinu genetsku bolest, Janet je omamila čuvara i uperila oružje na Goa'ulda zahtijevajući da spasi Cassandru.

Janet je poginula na planetu P3X-666 kada ju je Goa'uld u službi Anubisa pogodio u prsa, kada je pokušala pomoći ranjenom članu SG-13 Simonu Wellsu. Memorijalna služba je održana u SG zapovjednišvu, gdje je Carter u njezinu čast nabrojala imena svih ljudi koje je ona spasila u SG programu.