No posts found in selected forum category.  Dex, Ronon
Autor : | Pročitano : 1149 | Verzija za ispis
Ocjena
8.8/10
9 Glasova
Dex je bivši vojnik sa planete Sateda. Ronon je branio svoj planet kroz sedam dugih godina, ali je planet ipak uništen od strane Wraitha. Dex je odveden na brod Wraitha i kada su se htjeli početi njime hraniti, zaustavili su se i umjesto da postane ručak Wraithi su ga pustili, ali prije toga su mu u leđa instalirali odašiljač. Nakon puštanja Wraithi su ga počeli loviti kroz cijelu galaksiju, ali nije poznato iz kojeg razloga to rade.

Dex ima pištolj koji ima funkciju omamljivanja i ubijanja. Kao spretan ratnik on je ubio mnoge Wraithe, ali nije mogao ostati niti na jednom mjestu duže vrijeme. Dex je zarobio Johna Shepparda i Teylu Emmagan na planetu P3M-736. Njih dvoje se dogovorilo da će mu pomoći pa su na planet doveli doktora Becketta koji je iz njegovih leđa maknuo wraithski odašiljač. Kako je sada mogao ostati na jednom mjestu, a saznao je da je njegov planet uništen, Dex je odlučio ostati u Atlantisu.

Ronova fiziologija je jedinstvena i Wraithi se iz nekog razloga ne mogu njime hraniti. Također ima prilično veliku moć regeneracije i vrlo brzo se oporavlja od bilo kakvih ozljeda. Zbog svega ovoga on je vrlo vrijedan, ali i vrlo opasan saveznik, a njegovi motivi su za sada nepoznati.