No posts found in selected forum category.  Carter, Samantha
Autor : | Pročitano : 1158 | Verzija za ispis
Ocjena
9.7/10
6 Glasova
Samantha je znanstveni stručnjak i astrofizičarka te je odgovorna za dešifriranje sistema adresa Zvjezdanih vrata kao i za razvoj kompjutera za zvanje, omogućivši Zemlji da koristi Zvjezdana vrata bez upotrebe D.H.D.-a.

Samantha je diplomirala u vrhu svoje klase u Zračnim snagama SAD-a i kao pilot ima više od 100 sati borbenog djelovanja ze vrijeme Pustinjske oluje. Dvije je godine u Pentagonu pokušavala pokrenuti program Zvjezdanih vrata, 1994-1996, prije nego je doktor Daniel Jackson dešifrirao simbole na Zvjezdanim vratima i omogućio njihovo korištenje.

Kada je Samantha bila mlada, njezina majka je poginula u automobilskoj nesreći. Taj događaj je nju i njezinog brata udaljio od oca jer je on indirektno bio kriv za nesreću. Sam je ipak nakon nekoliko godina oprostila ocu i otišla u zračne snage. Kada je program Zvjezdanih vrata pokrenut, godinu dana nakon prve misije na Abydosu, Sam je premještena u Stargate Stožer i postavljena kao zamjenik pukovnika Jacka O'Neilla.

Nakon što je SG-1 tim otkrio da je cijeli narod na Hanka planetu uništen, a živa je ostala samo mala djevojčica Cassandra, Samntha je postala njezina prijateljica, a doktorica Frasier ju je posvojila te su njih tri postale veoma povezane.

Za vrijeme napada Goa'ulda na planet Nassya, Carter je dajući umjetno disanje urođeniku, slučajno postala domaćin Tok'ra simbionta Jolinara od Malkshura. Tok'ra je bježao od Goa'ulda Ashraka (lovca ubojice) koji je pratio tim sve do Zemlje gdje je na kraju ulovio Jolinara. Simbiont je dao svoj život za Samanthu. Samanthin život je zauvijek promijenjen jer je simbiont ostavio u njezinom tijelu proteinski marker i dijelove naquadaha u njezinoj krvi. Zbog toga je Samantha sada bila sposobna koristiti goa'uldska oružja, a mnogo Jolinarovih sjećanja je ostalo u njoj.

Carter se odmah zbližila sa Danielom, većim dijelom zato što su oboje znastvenici i što imaju slična moralna stajališta. Sam također ima blisko prijateljstvo s Teal'com koji je bio s njom u mnogim teškim vremenima.

Samantha se zbližila sa ocem, umirovljenim generalom Zračnih snaga, kojem je pomogla da pobijedi rak nakon što je u njega ušao Tok'ra simbiont. Nakon što se Jackob spojio sa simbiontom, odnos sa kćeri se još više popravio. Njezin brat Mark živi sa dvoje djece u San Diegu .

Zbog velikog prijateljstva i lojalnosti, Samantha je isprva teško primila smrt Daniela Jacksona te nije prihvaćala njegovu zamjenu, Jonasa Quinna.

Samantha je izrasla u jednog od ključnih vođa u Stargate Stožeru te kako je sposobna izvršavati naredbe tako je sposobna i izdavati ih. Slobodno vrijeme voli provesti sa svojim motorom, a često odigra i partiju šaha sa Cassandrom.