No posts found in selected forum category.  Ballard, Nicholas
Autor : | Pročitano : 993 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
2 Glasova
Nicholas Ballard je cijenjen arheolog i djed doktora Daniela Jacksona, koji je slijedio njegove stope. Zbog stalnih iskapanja diljem planeta, Nicholas nikada nije uzeo Daniela pod svoju zaštitu i vodio ga putem arheologije, a to je kasnije zažalio.

On je oduvijek bio zainteresiran za mitologiju vezanu za Izvor mladosti te je htio otkriti njezino postojanje. 1971. godine otišao je sa ekspedicijom na Belize gdje je otkrio kristalnu lubanju. Dok je gledao u nju, okružili su ga neutroni koji su ga bez znanja teleportirali na P7X-377 gdje je vidio velike svemirce. U šoku nije mogao govoriti, a biće ga je vratilo natrag. Nakon povratka uzeo je kristalnu lubanju i izašao iz rova van prije nego što se urušio.

Nick, a ni itko drugi nisu mogli objasniti kako je lubanja napravljena od jednog komada kristala. Pokušao je u kontroliranim uvjetima ponoviti efekt, ali bezuspješno. Kako nitko nije vjerovao u njegovu priču, sam se je prijavio u psihijatrijsku ustanovu u Oregonu gdje ga je Daniel redovito posjećivao do sredine 90-tih.

Kada je Jackson nestao, ostali članovi SG-1 su posjetili Nicka u instituciji te su ga nakon razgovora doveli u S.G.C. Kako je mogao komunicirati sa Danielom jer je prošao isti proces 1971.godine, general Hammond je bio uvjeren te je poslao SG-1 i Ballarda na P7X-377.

Nakon dolaska bića su se ovaj put pokazala timu te su prepoznali Ballarda kojeg su zamolil da ostane kod njih kao predstavnik Zemlje. SG-1 tim ga je ostavio na planetu da sakuplja znanje od tih bića.