No posts found in selected forum category.  Azdak
Autor : | Pročitano : 930 | Verzija za ispis
Ocjena
0/10
0 Glasova
Stanovnik planeta P8X-412, Azdak je jedan od najvjernijih pobornika Qetesh, te je nakon njezinog odlaska nosio predmete u njezin hram.

Azdaka nije uvjerio prior Oria niti nakon što je omogućio da Vachna ponovo prohoda te je uvjeravao da će se Qetesh vratiti i ubiti lažnog proroka.

Sva njegova nadanja su se ostvarila nakon što se Qetesh vratila, ali bio je ljut nakon što je Vala priznala da je godinama lagala svima da je još Qetesh i da je Qetesh lažni bog. U tom trenutku je došao do zaključka da je cijeli svoj život potrošio vjerujući u lažnog boga.

Nakon što ga je Daniel Jackson nagovorio da se osnuje vlada na planetu, Azdak je obećao da će održati pošteno suđenje Vali, umjesto da je odmah pogube. U procesu Daniel je podsjetio da Vala nije u stvari Qetesh, ali Azdak je tvrdio da je Vala odgovorna zbog daljenjeg iskapanja naquadaha.

Nakon drugog dolaska priora, Azadak se počeo osjećati loše, a Valini pokušaji da ga izlječi pomoću Goa'uldske naprave za liječenje nisu se pokazali uspješnima te je kao rezultat toga Azdak među prvima umro.

Nakon što je prior Oria još jednom došao, cijelo selo je prihvatilo Orie kao bogove te je upotrijebio svoj štap kako bi svi ozdravili, a također je probudio sve iz mrtvih uključujući i Azdaka.