No posts found in selected forum category.  Ayiana
Autor : | Pročitano : 1001 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
2 Glasova
Ayiana je ostala na Zemlji nakon što je njezin narod napustio Zemlju prije 10 milijuna godina, odvodeći grad Atlantis sa sobom. Ayiana se nalazila u komadu leda nedaleko od drugih Zvjezdanih vratiju na Antarktiku, gdje je Atlantis bio lociran.

Znanstvenica dr. Francine Michaels joj je nadjenula ime Ayiana što znači "vječni cvijet". SG-1 tim i znanstvenici su bili iznenađeni kada se Ayiana probudila nakon odleđivanja. U prošlosti je Ayiana bila među originalnim stanovnicima Atlantisa, ali je namjerno ostavljena da se brine sama o sebi. Ipak je uspjela doći do ancientskog krio uređaja koji joj je omogućio da preživi milijune godina. Druga teorija govori da da je možda zahvaćena u lavini, a ostala je živa zbog urođene sposobnosti samoliječenja, jer je tim nije našao u Atlantis ispostavi.

Ayiana je bila prvi dokaz da su Ancienti ranija verzija naprednih ljudi tj. prva evolucijska stepenica naše vrste. Samantha Carter i Janet Fraiser su imale teoriju da su Ancienti evoluirali desetke milijuna godina prije nas, ali zbog naše sličnosti s njima vjeruje se da su imali veliku ulogu u našoj evoluciji.

Ayiana i Jonas Quinn su uspostavili bliski odnos te je njegova želja da s njom komunicira otkrila njezine mnoge sposobnosti. Bila je u mogućnosti govoriti engleski jezik nakon par sati slušanja te je, što je još više sve iznenadilo, bila sposobna izliječiti članove tima od bolesti s kojom ih je ona zarazila. Vjerovalo se da je ta ista bolest desetkovala Anciente i natjerala ih da napuste Zemlju i nju. Nakon što je izlječila sve osim Jacka O'Neilla, Ayiana je iscrpila svoju životnu energiju i umrla u S.G.C.-u.