No posts found in selected forum category.  Apophis / Apep
Autor : | Pročitano : 1540 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
4 Glasova
Apophis je bio glavni neprijatelj zemaljske jedinice SG-1. On je brat i smrtni neprijatelj Raa, boga sunca.

Apophis je napao Zemlju i Abydos u potrazi za domaćinima nedugo nakon što su Zemljani ubili Raa. Apophis je oteo Sha're, ženu Daniela Jacksona i mladića po imenu Skaara, Sha'reinog brata i prijatelja pukovnika O'Neilla. Sha're je postala domaćin za Apophisovu ženu Amonet, a Skaara je postao domaćin za Apophisovog sina Klorela.

S druge strane, O'Neill je uspio nagovoriti Teal'ca, Apophisovog prvog, da izda svoga gospodara i pridruži se ekipi SG-1. Teal'c je postao glavni izvor informacija o Goa'uldima i Gospodarima svjetova.

Apophis je bio moćan Gospodar svijetova i imao mnogo neprijatelja, od kojih su najgori Sokar i Cronus. Nakon što je izgubio veliki dio svoje vojske, Apophis je bio oslabljen te ga je uhvatio Sokar koji mu je nanio rane od kojih je umro. Apophis je proglašen mrtvim u ambulanti Stargate Stožera na Zemlji. Njegovo mrtvo tijelo poslano je Sokaru kroz Zvjezdana vrata kako bi Sokar zaustavio napad na zemaljska vrata. Sokar ga je uskrsnuo da bi ga mogao još mučiti te ga je kasnije bacio u tamnicu.

Nekoliko mjeseci služio je kao prvi podanik Bynarra, upravitelja Sokarovog zatvorskog mjeseca Ne'tua. Tijekom tog razdoblja promijenio je ime u Na'onak. Kasnije je uspio pobjeći na Sokarov rodni planet Delmak gdje je odlučio zavladati Sokarovom vojskom nakon njegove smrti, ali kada su njegov brod napali Replikatori, Apophis je izgorio u atmosferi Delmaka i pretpostavlja se da je mrtav.

Apophis i Sha're su imali pravog biološkog sina Shifua, za kojeg su vjerovali da ga je oteo Heru'ur, ali u stvari ekipa SG-1 je uzela dijete i sakrila ga na Abydosu. Dijete je Harcesis - potomak dva Goa'uld domaćina (zabranjen čin), koji posjeduje kolektivno znanje roditelja Goa'ulda.Apophis / Apep
Autor : | Pročitano : 1816 | Verzija za ispis
Ocjena
9.5/10
4 Glasova
Apophis / Apep je egipatsko čudovište koje živi u vječnoj tami. Ovaj zmijski bog je predvodnik antagonista Raa, boga Sunca i svake noći ga pokušava zaustaviti u njegovom pohodu kroz podzemlje. Apophis je personifikacija tame, zla i kaosa protiv svjetlosti Raa.

Apophis je živio u dubinama nebeskog Nila i često je napadao Raov nebeski brod tijekom tame noći, ali čim je zora osvanula, Ra je pobijedio.

Povremeno i on dobije borbu što uzrokuje pomrčinu Sunca, ali njegove pobjede su kratkog vijeka te je na kraju Ra uvijek pobjednik.

U borbi između svjetla i tame, Ra je ranio čudovište noževima i kopljima, a nakon dugotrajne borbe Ra je ubio Apophisa te mu je izrezao tijelo i spalio ga.