No posts found in selected forum category.  Anubis
Autor : | Pročitano : 1434 | Verzija za ispis
Ocjena
7.8/10
12 Glasova
Jednom snažan Gospodar svjetova, Anubis je bio istjeran od ostalih zbog strahota koje su čak i za Goa'ulde bile prestrašne. Između Goa'ulda se vjerovalo da je uništen, ali uspio je pobjeći i otkriti znanje Ancienta, ali oni nisu htjeli da im se Goa'uld pridruži u višem stupnju postojanja te su ga pokušali vratiti u prvobitni oblik. U tom nisu potpuno uspjeli pa je Anubis ostao zarobljen između dva oblika postojanja.

Zbog znanja Ancienta, Anubis je stotinama godina sakupljao svoju snagu prije nego što je krenuo u svoju osvetu protiv ostalih Gospodara svijetova. Sa oružjem i ljudstvom kojim se mogao bez problema suprostaviti ujedinjenim snagama ostalih Goa'ulda, postao je najveća prijetnja za njih i za ostale miroljubljive planete u zadnjih nekoliko tisuća godina. Fizički, Anubis je još neka vrsta energije i nosi masku kako ostali ljudi ne bi vidjeli njegov pravi izgled.

Anubis je odgovoran za uništenje flote matičnih brodova Gospodara svjetova pomoću oružja Eyes, a uništio je i planet Abydos. Koristeći ancientsku tehnologiju liječenja, Anubis je napravio vojsku snažnih Kull ratnika.

Kada je napao Zemlju sa svojim flotom, vjerovalo se da je Anubis uništen ancientskim super-oružjem koje je SG-1 našao u ancientskoj postaji zakopanoj u ledu Antarktika. Nakon toga se vjerovalo da je Anubis mrtav, ali njegov energetski oblik je preživio i preuzeo tijelo ruskog astronauta te se vratio na Zemlju. Prelazeći iz tijela u tijelo došao je do SGC-a gdje je uspio pobjeći kroz Zvjezdana vrata u tijelu ruskog vojnika Alexia Vaselova, ali se našao zarobljenim na ledom prekrivenim planetom.