No posts found in selected forum category.  Alar
Autor : | Pročitano : 1237 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
2 Glasova
Alar je vođa Euronda, naroda koji je u vječnom sukobu sa Breedersima. Bio je dijete kada je prva bomba pala na Eurondu. Njegov otac je izgradio podzemne bunkere u svrhu zaštite njihove civilizacije od neprijatelja.

Alar je priznao da je vizija njegovog oca iskorijeniti sve one koji bi mogli kontaminirati njihovu vrstu. Alar je pogotovo bio sumljičav prema Teal'cu jer je bio drugačije vrste nego ostali članovi SG-1 tima.

Alar je bio zainteresiran za stalnu trgovinu sa Zemljom, a glavni predmet razmjene bio bi teška voda sa Zemlje u zamjenu za svo znanje Euronda. Teška voda bi omogućila nesmetanu opskrbu energetskih postrojenja koji omogućuju 100%-tnu razinu štitova i nesmetano polijetanje bespilotnih vojnih zrakoplova. Nakon što je SG-1 tim otkrio pravi razlog rata, prekinuli su opskrbu teške vode te su upotrijebili Erondove ratne zrakoplove protiv njihove baze, oštećujući je preko razine popravka.

Kada je uvidio da se kraj bliži, ponudio je O'Neillu da će ih naučiti svemu što zna samo da ga spase, ali umro je pri udaru u zjenicu nakon što je O'Neill zapovijedio da se uključi.