No posts found in selected forum category.  X-302
Autor : | Pročitano : 1332 | Verzija za ispis
Ocjena
4.6/10
5 Glasova
Kompletno konstruiran od strane vlade SAD-a (s nekoliko goa'uldskih komponenti dobivenih retroinženjeringom), X-302 je drugi zemljin prototip za obranu iz svemira, ali je prvi koji posjeduje generator hyperspace prozora pogonjen naquadrijom što ga čini prvim brodom koji je sagradio čovjek koji može ostvariti međuzvjezdana putovanja.

Dizajn i konfiguracija broda je slična presretaču X-301 koji je utemeljen na goa'uldskom lovcu-bombarderu. X-302 je nešto veći, a kao i prethodnik, može primiti dvoje ljudi.

Prometej (X-303) može primiti nekoliko letjelica X-302 koje zatim mogu biti brzo lansirane (napravljeno po uzoru na goa'uldske Ha'take).

Prvi X-302 prototip je uništen nakon uspješnog jednosekundnog hyperspace skoka. Brod je nosio zemaljska Zvjezdana vrata koja su zbog preopterećenja bila pred eksplozijom. Pukovnik O'Neill je upravljao prototipom i aktivirao hipersvemirski prozor kako bi brod odnio Zvjezdana vrata što dalje od Zemlje. Eksplozija se dogodila nekoliko milijuna kilometara od Zemlje.