No posts found in selected forum category.  O'Neill
Autor : | Pročitano : 1431 | Verzija za ispis
Ocjena
8.5/10
11 Glasova
O'Neill je napredni asgardski svemirski brod, prototip za novu klasu asgardskih vojnih brodova. Asgardi su nazvali brod po pukovniku Jacku O'Neillu nakon što ih je jako impresionirao jer su Asgardi vidjeli veliki potencijal u njemu.

Brod je opremljen naprednim oružjem te obrambenim sistemima koji su mnogo napredniji u odnosu na ostale asgardske brodove, jednostavno rečeno, najnapredniji brod koji su Asgardi ikada konstruirali. Zbog te tehnološke naprednosti bojnica Carter je došla na ideju da bi ga mogli iskoristiti u ratu s Replikatorima. Asgardi su poslali O'Neilla (daljinskim upravljanjem) na tri broda koja su Replikatori zauzeli. Kako je O'Neill odmicao od planeta, počeli su ga pratiti brodovi zauzeti Replikatorima. O'Neill je ušao u hyperspace, a Replikatori su ga pratili. O'Neill je tada eksplodirao, uništivši pritom i tri broda pod kontrolom Replikatora. Tim činom je spašen matični planet Asgarda.

Nakon ovoga, Asgardi su orijentirali svoju brodogradnju gradnji O'Neill tipova brodova te se njihova flota sastoji samo od takvih (naprednijih) brodova.