No posts found in selected forum category.  Ha'tak
Autor : | Pročitano : 1197 | Verzija za ispis
Ocjena
7.6/10
8 Glasova
Goa'uldski svemirski brod tetraedarskog oblika. Ha'tak služi prijevozu Goa'ulda i njihovih odreda Jaffa vojnika. Također su vrlo korisni za napade planeta iz svemira, ali također mogu sletiti na površinu planeta. Za slijetanje obično koriste piramide.

Ha'tak je naoružan moćnim energetskim oružjima, posjeduje transportne prstene i može lansirati eskadrilu lovaca-bombardera.

Naprednija verzija ove klase su Sokarovi brodovi od kojih je jednog koristio Apophis prilikom preuzimanja Sokarove vojske nakon njegove smrti. Taj goa'uldski bojni brod nekoliko je puta veći od broda klase Ha'tak. Brod je u obliku pauka s vrlo moćnim naoružanjem. Naoružanje je osjetno jače od onog na standardnom Ha'taku i može probiti štitove Ha'tak broda čak i kada su potpuno napunjeni.

Još napredniji brod sagradio je Anubis korsiteći oružje i štitove Ancienta. Anubisov brod je najnaprednija goa'uldska tvorevina za osvajanje svjetova. Može uništiti ogromne površine iz orbite. Cijeli brod je u stvari jedno veliko super oružje koje radi koristeći šest kristala ("očiju" različitih Goa'ulda).

Kompjuterski sustav na brodu je zaštićen šiframa na najstarijem narječju Ancienta. U atmosferi, štitovi na Anubisovom brodu mogu biti održavani maksimalno na 40 posto što ga čini podložnim napadu. Brod ima ventilacijski otvor kroz koji se hladi super-oružje. SG-1 je uništio ventilacijski otvor kada je oružje bilo napunjeno što je uništilo oružje.

Brod posjeduje kapsulu za bijeg, koja može putovati kroz hipersvemir. Anubis ju je upotrijebio za bijeg nakon što je brod uništio Ujedinjeni savez Sistemskih Gospodara pod vodstvom Ba'ala iznad planete Langare.