No posts found in selected forum category.  Gadmeerski teraformer
Autor : Darko Kučko | Pročitano : 683 | Verzija za ispis
Ocjena
8/10
1 Glasova
Veliki brod, oko dvije milje u promjeru, sposoban je za teraformiranje cijelog planeta za vrstu na bazi sumpora. Brod je više nego običan teraformer; u njemu se nalazi cijela genetska arhiva mnogih vrsta sa gadmeerskog matičnog planeta kao i podaci o cijeloj povijesti jedne civilizacije. Kako je njihovoj civilizaciji prijetilo uništenje, Gadmeeri su napravili ovaj brod kako bi mogli pronaći novi planet za sebe.

Da bi se jedan planet uopće razmotrio za teraformiranje, mora se udovoljiti 2634 parametara. U dugoj potrazi za novim planetom, brod je naišao i na enkaranski matični planet i brod bi ga odabrao za teraformiranje, ali nisu bila udovoljena tri parametra: temperatura jezgre je bila prevelika, planet je bio prevelik i na planetu je bio prisutan inteligentan život. Nakon skeniranja desetke tisuća planeta, brod je odlučio teraformirati planet na koji je SG-1 odlučio prebaciti koloniju Enkarana koji su bili jedno vrijeme goa'uldski robovi.

Teraformer je izbacivao veliku količinu energije koja je trebala uništiti sav život na planetu. Nakon što uništi prijašnji život na planetu brod ispušta mikrobe koji će pretvoriti tlo da podrži život na bazi sumpora. Nakon što se planet pripremi, brod će ispustiti genetski materijal na planet i time započeti obnovu jedne civilizacije. Ali, kada brod jednom započne proces teraformiranja, nema dovoljno materijala da zaustavi proces i započne novi na drugom planetu.