No posts found in selected forum category.  



Beliskner
Autor : | Pročitano : 1526 | Verzija za ispis
Ocjena
9.1/10
11 Glasova




Kao vodeći asgardski brod pod zapovjedništvom Thora, vrhovnog zapovjednika asgardskih snaga, sudjelovao je u brojnim okršajima. U zemaljskim, nordijskim legendama, Beliskneru je dodijeljen naziv "Thorova kočija". Zemaljske legende opisuju ga kao bojna kola na kojima je Thor išao u rat vitlajući svojim maljem.

Dizajn Belisknera odgovara starijim klasama asgardskih brodova. Riječ je o iznimno moćnom brodu, sposobnom u trenutku onesposobiti nekoliko goa'uldskih piramidalnih brodova, ili pak gomilu Jaffa ratnika na način da ih prebaci na nepoznatu, udaljenu lokaciju. Na taj je način Beliskner u tren oka uspio onesposobiti Heru'urove snage smještene na planetu Cimmeriji.

Njegov dugogodišnji zapovjednik Thor predvodio ga je u mnogobrojnim bitkama s Replikatorima, najvećim neprijateljima Asgarda. Nažalost, u jednom trenutku Replikatori su upali na brod i počeli ga nagrizati. Spojivši se s Belisknerovom bazom podataka Replikatori su saznali za Zemlju. Ubrzo su preuzeli potpunu kontrolu nad Belisknerom i usmjerili ga prema Zemlji s namjerom da ju inficiraju i na taj način stave pod svoju kontrolu. Zapovjedivši evakuaciju posade, Thor je ostao sam na brodu u pokušaju da zaustavi neprijatelja. Thor i SG-1 ekipa uspjeli su onesposobiti Belisknerov pogon nadomak Zemljine atmosfere. Srušivši se u atmosferu, Beliskner se pretvorio u plamteću kuglu i izgorio zajedno s Replikatorima. Ostaci ponosa asgardske flote pali su na dno Tihog oceana.