No posts found in selected forum category.  Aurora
Autor : Darko Kučko | Pročitano : 787 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
3 Glasova
Aurora je ancientski ratni brod koji je bio u službi za vrijeme prve opsade Atlantisa. Aurora je poslana na granicu Pegaz galaksije kako bi sakupila informacije o slabostima Wraitha.

Vjeruje se da je Aurora uspjela u svojoj misiji, ali nikada nije uspjela tu informaciju prenijeti svojim sunarodnjacima na Atlantisu. Brod je ipak nakon deset tisuća godina krenuo putem Lantean sustava, nakon što je Atlantis ekspedicija došla u Pegaz galaksiju.

U Aurori se nalaze stotine kriokomora u kojima se nalazi posada Aurore, čiji sustav služi da spasi život ljudi za vrijeme dugog putovanja ili u slučaju kvara na sustavu održavanja života. Svaka komora je povezana u virtualni svijet koji omogućava korisniku da živi u virtualnoj stvarnosti, ali ipak iz te virtualne stvarnosti je postojala veza sa Arorinim računalom te su se podaci iz memorije mogli mijenjati čak i brisati.

Aurora je ipak uništena kada je pukovnik Sheppard dobio šifru za samouništenje od kapetana Aurore, kada je on uvidio da je njegovo tijelo te tijelo njegove posade prestaro da bi moglo živjeti izvan kriokomore. Aurora je prilikom svog samouništenja uspjela uništiti dva wraithska broda i time spriječila da oni prijave preživljavanje Atlantisa.