No posts found in selected forum category.  Stargate the Movie
Autor : | Pročitano : 6389 | Verzija za ispis
Ocjena
9.3/10
68 Glasova
U dvadesetim godinama 20. stoljeća u Egiptu je pronađena divovska struktura u obliku prstena. Godinama je proučavana od strane niza znanstvenika koji nisu uspijeli gotovo ništa saznati o njoj sve dok se u projekt nije uključio stručnjak za jezike, dr. Daniel Jackson. Dr. Jackson uspio je prevesti sve natpise povezane s prstenom te otkriva da se radi o Zvjezdanim vratima. Kroz par dana otkriva također kako ih otvoriti i tada saznaju da se u stvari radi o spravi za putovanje kroz svemir.

Vojska SAD-a šalje grupu vojnika, zajedno s dr. Jacksonom, vođenu pukovnikom Jackom O'Neilom kroz Vrata na udaljenu planetu. Dr. Jackson je zadužen za ponovno otvaranje Vrata s druge strane kako bi se vratili kući, ali on ne može pronaći potrebne simbole te izgleda kao da je ekipa zarobljena.

Na planeti susreću primitivne ljude kojima vlada egipatski bog Sunca Ra za kojeg otkrivaju da je u stvari vanzemaljac koji je porobio te ljude i oteo ih sa Zemlje te ih koristi kao robove.

Ekipa mora pronaći način za povratak kući, oslobađanje robova i za spas Zemlje od zlog Raa koji namjerava poslati nuklearnu bombu kroz Zvjezdana vrata na Zemlju.