No posts found in selected forum category.  19. The Kindred, Part 2 (Srodstvo, 2. Dio)
Autor : Adriana Turudić | Pročitano : 1800 | Verzija za ispis
Ocjena
0/10
0 Glasova
Informacije
Scenarij:
Alan McCullough

Režija:
Martin Wood

Gostujući glumci:
Paul McGillion - dr. Carson Beckett
Connor Trinneer - Michael
Jewel Staite - dr. Jennifer Keller
Christopher Heyerdahl - Halling
Patrick Sabongui - Kanaan
Johann Helf - Nabel Golan

SlikeTeyla je nestala, zatočenik je od ljudsko-wraithskog hibrida Michaela. Za vrijeme bezuspješne potrage za njom, Sheppardov tim otkriva da je Dr. Carson Beckett zatvoren u jednoj od Michaelovih baza. Naravno, s obzirom da je Beckett umro u jednoj eksploziji na Atlantisu prije godinu dana, tim je uznemiren ovim čovjekom koji izgleda i djeluje kao on.

Nazad na Atlantisu, dok dr. Keller pokušava otkriti njegov identitet, Beckett otkriva McKayu da ga je Michael prisiljavao da mu asistira kod izvođenja genetskih eksperimenata otkako je prije dvije godine zarobljen na M8G-352, planetu na koji je Atlantisov tim smjestio grupu humaniziranih Wraitha. McKay zbunjen tvrdi da je njegov tim spasio Beckett s tog planeta šest mjeseci prije nego što je doktor umro.

Kelleričina medicinska istraga objašnjava tu nedosljednost: Beckett je klon originala kojeg je Michael napravio nakon incidenta na planetu M8G-352. Beckett je razočaran jer se nadao povratku životu kakvog je vodio prije zarobljeništva, ali sada ispada da to nije bio njegov život.

Bez obzira na osobno razočarenje, Beckett jedva čeka da podijeli sa ekipom svoja znanja o Michelovim operacijama kako bi pomogao spasiti Teylu. Tim zna da puno riskira vjerujući čovjeku kojeg je napravio neprijatelj, ali Beckett isijava sa dobrim namjerama pa tim riskira. Na prvom planetu na koji ih je odveo neznanac započinje s njima bitku. Kada ozlijeđenog čovjeka dovedu na Atlantis kao zarobljenika, dr. Keller prepoznaje svog novog pacijenta. To je Nabel Golan, čovjek koji je pokušao nju i Teylu ubiti na planetu Novi Athos. On radi za Michaela. Nakon što tim obeća da će Nabela čuvati od njegovog osvetoljubivog šefa, on im otkriva mjesto gdje Michael drži zatočenu Teylu.

Beckett se prisjeća lokacije i želi voditi Sheppardov tim ali postaje sve slabiji. Dok je bio zarobljen, Michael mu je davao injekcije koje su sadržavale tajanstvenu drogu koja ga je štitila od raspada kloniranih organa. Bez injekcija njegovo tijelo će se raspasti i on će umrijeti. Keller ga poziva da uđe u stazu koju su napravili Ancienti dok ona traži lijek za njega, ali Beckett inzistira da prvo spase Teylu. On prati Shepparda, McKaya i Ronona koji se ubacuju u Michaelovu bazu.

Negdje duboko u bazi Teyla čeka da ju netko spasi. Dok je zarobljena, ona susreće grupu svojih kolega Athosianaca koji su očajni mnogobrojnim bezuspješnim pokušajima bijega. Ona moli Kanaana da joj pomogne, ali da je vidjela i sjenu njegove stare osobnosti, on nije u stanju oduprijeti se Michaelovoj kontroli uma. Michael je fasciniran Teylinim nerođenim djetetom. Sada, dok u daljini čuje pucnjeve, ona mora vjerovati da su to njezini prijatelji koji su ju došli spasiti prije nego ju Michael premjesti na neku drugu tajnu bazu. Na žalost, iako ih je Beckettovo hrabro srce i samilost dovelo ovako daleko, njegov um - kao i Kanaanov - nije u mogućnosti odbiti Michaelovu psihičku dominaciju.