No posts found in selected forum category.  18. The Kindred, Part 1 (Srodstvo, 1. dio)
Autor : Adriana Turudić | Pročitano : 1758 | Verzija za ispis
Ocjena
0/10
0 Glasova
Informacije
Scenarij:
Joseph Mallozzi i Paul Mullie

Režija:
Peter Woeste

Gostujući glumci:
Connor Trinneer - Michael
Christopher Heyerdahl - Wraith ("Todd")
Jewel Staite - Dr. Jennifer Keller
Kavan Smith - bojnik Evan Lorne
Mitch Pileggi - pukovnik Steven Caldwell
Paul McGillion - Dr. Carson Beckett
Patrick Sabongui - Kanaan
Artine Brown - Trader

SlikeŠest mjeseci nakon nestanka Athosianaca, uključujući Kanaana, oca Teylinog nerođenog djeteta, ona ima nekoliko vizija u kojima ju Kanaan preklinje da ga pronađe. On joj govori da može naići na njegov trag u selu koje se zove Croya, ali kada Teyla, Sheppard, McKay i Ronon krenu u potragu, ne mogu pronaći nikakav trag o Athosiancima.

Svi se uskoro žure nazad na Atlantis jer pukovnica Carter treba njihovu pomoć u vezi drugog problema. Bolest se širi galaksijom ubijajući 30 posto inficiranih ljudi. Bolest dolazi iz proteina kojeg su napravili stanovnici Hoffana prije nekoliko godina u pokušali da naprave ljude toksičnima za Wraithe.

Sheppardov tim istražuje planet Hoff koji su uništili Wraithi nakon što su saznali što stanovnici smjeraju. McKay otkriva informacije da je protein nestao iz uništenih arhiva na Hoffu. Netko je ukrao protein kako bi nastavio projekt, ne znajući da je taj protein podjednako fatalan za ljude kao i za Wraithe. Dok se tim vraća na Atlantis sa vijestima, javlja se Todd, njihov nekadašnji wraithski saveznik te traži sastanak. Sheppardov tim putuje na mjesto sastanka kako bi porazgovarali o misterioznoj bolesti s njim.

U međuvremenu Teyla ima još jednu viziju u kojoj ju Kanaan moli da istraži Croya. Vraća se na planet sa Lorenom i timom marinaca te otkriva čovjeka koji prodaje athosinski nakit. Kada Teyla povede tim, odjednom se pojavljuje wraithska strijela i teleportira ju. Sve je bila zamka samo za Teylu.

Zarobljena na wraithskom brodu Teyla upoznaje svojeg otmičara Michaela, ljudsko-wraithskog hibrida koji mrzi obje vrste. On joj je poslao vizije a ne Kanaan. On je također iza bolesti koja hara galaksijom. Također je zarobio Athosiance kako bi od njih napravio ljudsko-wraithske hibride. Sa takvom vojskom hibrida planirao je zbrisati Wraithe i postati glavna snaga u galaksiji. Na Teylin užas dovodi ju pred Kanaana koji je pretvoren u njegovog lojalnog slugu.

Uz Toddovu pomoći Shappardov tim dolazi do mape baze gdje bi Michael mogao držati zatočenu Teylu. Pridruživši sa Lorenou i njegovom timu, oni lete prema planetu ukrcani na Daedalus i vrše napad na bazu, suočivši se s čvrstim otporom čuvara.

Po njihovom dolasku u orbitu planeta pojavljuje se wraithski brod te razmjenjuje vatru sa Daedalusom i bježi. Stražar otkriva da su Teyla i Michale bili na tom brodu. Sheppard je frustriran zbog gubitka Teyle i Michela, ali Lorne ga zove u zatvor jer je otkrio zanimljivog zatvorenika. Sheppard, Ronon, McKay i Lorne su šokirani otkrivši tko je zatvorenik....