No posts found in selected forum category.  17. Midway
Autor : Adriana Turudić | Pročitano : 1739 | Verzija za ispis
Ocjena
8/10
1 Glasova
Informacije
Scenarij:
Carl Binder

Režija:
Andy Mikita

Gostujući glumci:
Christopher Judge - Teal'c
Rob LaBelle - Mr. Coolidge
Bill Dow - Dr. Bill Lee
Scott Heindl - wraithski zapovjednik
Ben Cotton - Dr. Kavanagh
Brendan Penny - Wraith
Gary Jones - narednik Walter Harriman
Toren Atkinson - Dempster
Chuck Campbell - Chuck
Nickolas Baric as Hester
James Chutter - wraithski znanstvenik

SlikeGosp. Coolidge, novi nadglednik za izvanjske misije naređuje svim izvanzemaljskim članovima Stargate programa da se jave na Zemlju na individualne razgovore. Strahujući da bi Ronon, koji nema Teyline diplomatske vještine, mogao rastrgati Coolidgea, Carter poziva svoga kolegu iz SG-1 tima, Teal'ca, da posjeti Atlantis i ponudi Rononu neke savijete kao ratnik ratniku o tome kako se nositi sa antipatičnim zemaljskim birokratima.

Ronon govori da može biti cool bez obzira što drugi misle o njemu te odbija bilo kakvu pomoć od Teal'ca. Čak ni sparing meč kasnije ništa ne mijenja. Sa Rononom koji još uvijek omalovažava Teal'covu pomoć, dvojica muškaraca odlaze na Zemlju putem intergalaktičkog mosta.

Doktori Lee i Kavanagh susreću se sa njima na Midway postaji koja je smještena točno na pola puta između Pegasus galaksije i Mliječnog puta, pri čemu svi putnici moraju proći 24-satnu karantenu. Odjednom se vrata aktiviraju i trupa Wraitha upada na postaju.

Dok se wraithski vojnici bore sa Rononom i Teal'com, zapovjednik Wraitha i njegov znanstvenik zaposjedaju kontrolnu sobu na Midwayu. Znanstvenik zove Zemlju i pušta kroz vrata misterioznu napravu koju šalje u Stargate zapovjedništvo. Kada horde wraithskih napadača slijede uređaj kroz vrata na Zemlju, Ronon i Teal'c konačno nalaze zajednički dogovor. Kao jedan, jure kroz Stargate u lov na Wraithe.

Sve osoblje u Stargate zapovjedništvu je u nesvijesti od wraithskog uređaja. Sami, Ronon i Teal'c se bore protiv uljeza, hodnik za hodnikom. U jednoj sobi pronalaze Coolidgea omamljenog. Odbijajući vjerovati da Ronon i Teal'c mogu poraziti Wraithe, birokrat poziva nuklearni napad na bazu kako bi završio upad, a zatim kukavički bježi kroz otvor. Sudbina Stargate zapovjedništva je sada u rukama ovih dvaju izvanzemaljskih ratnika.

Nazad na Atlantisu McKay i Carter otkrivaju da je Midway postaja napadnuta. S timom marinaca Sheppard i McKay upadaju na postaju i sukobljavaju se sa preostalim Wraithima. Preuzimaju kontrolnu sobu gdje McKay i njegovi znanstvenici pokušavaju ponovno zadobiti pristup kompjuterima na postaji.

Stiže wraithsko pojačanje preplavljujući Shapparda i marince. Uskoro Sheppard ostaje jedini živi čovjek izvan kontrolne sobe. Tada Kavanagh preko Wraithovog tijela koje je poslužilo kao stupica pokreće mehanizam za samouništenje postaje.

Sada kad više nema što izgubiti Sheppard zapovijeda McKayu da ispusti atmosferu iz cijele postaje osim kontrolne sobe. Wraithi kolabriraju, umiru od manjka kisika, također i Sheppard počinje klonuti.

Bitka je gotova, ali za Shepparda se smatra da je umro, samouništenje još uvijek odbrojava i napad na Zemlju je u tijeku. McKay se ne osjeća baš pobjedonosno.