No posts found in selected forum category.  15. Outcast (Prognanik)
Autor : Adriana Turudić | Pročitano : 1775 | Verzija za ispis
Ocjena
0/10
0 Glasova
Informacije
Scenarij:
Alan McCullough

Režija:
Andy Mikita

Gostujući glumci:
Kari Wuhrer - Nancy
Emma Lahana - Ava Dixon
Stephen E. Miller - Dr. Richard Poole
Dylan Neal - Dave Sheppard
Bill Dow - Dr. Bill Lee
Dean Marshall - narednik Bates
Adrian Hein - Replicator

SlikeKada Sheppardov otac Patrick umre, Sheppard i Ronon odlaze na Zemlju na pogreb. Sheppardovi osjećaji su još kompliciraniji od same tuge. Tijekom godina, njegov odnosa sa bogatim i dominantnim ocem je oslabio sve obiteljske veze. Njegov stariji brat Dave ga hladno dočekuje, a kada Sheppardova bivša žena Nancy, koja je uvijek voljela Patricka, dođe na bdijenje, ona i Sheppard ne znaju što reći jedno drugom.

Tada misteriozna mlada žena imenom Ava Dixon prilazi Sheppardu i Rononu s novostima koje ih prisiljavaju da odmah napuste bdijenje. Ava zna sve o nedavnom incidentu zbog kojeg je Shappardov tim morao ugasiti tvrtku Devlin Medical Technologies, korporaciju koja je radila opasna istraživanja na replikatorskim nanitima. Ona tvrdi da je njezin šef, dr. Richard Poole, koji je proučavao nanite sa Devlinom tajno izgradio Replikatora ljudskog oblika. Prije tri tjedna Replikator je pobjegao iz Pooleovog laboratorija ubivši dva čuvara. Iako ga je Poole htio tajno locirati, Ava je odlučila da mora potražiti pomoć prije nego što još života bude izgubljeno.

Sheppard i Ronon uhićuju Poolea i prisiljavaju ga da ide s timom marinaca u Waterfront industrial park, gdje bi se Replikator mogao skrivati.

Poole bježi i suočava se sa svojim Replikatorom te ga pokušava nagovoriti da se preda. Replikator ga ubija, a slijedi masovna potjera. Lov završava kada nastrijele Replikatora koji skače u vodu i nestaje. Ronioci ne mogu pronaći njegovo tijelo, ne vidi se na skenerima. On je pobjegao.

Uz pomoć dr. Billa Leea iz SGC-a i,začudo, Nancy (koja radi za Odjel domovinske sigurnosti) Sheppard i Ronon traže podataka koje posjeduje vlada o Pooleovom Replikatoru. Dr. Lee otkriva kako je prava Ava Dixon (do koje je Pooleu bilo jako stalo) umrla prije više od godinu dana. Ava koju su upoznali je Replikator programiran za osnovne socijalne sposobnosti, etičnost i emocionalnost. Sheppard i Ronon žure kako bi ju uhvatili, ali ona je već pobjegla. Sada su dva Replikatora na slobodi.

Nancy daje Sheppardu informacije o skladištu u koje je pohranjen neutronij, element koji će ozlijeđenom Replikatoru biti potreban da se izliječi. Sheppard i Ronon planiraju riskantnu stupicu u skladištu i čekaju da Replikator zagrize mamac. Ali ako stupica i uspije, Ava još uvijek nedostaje. I Sheppard se još uvijek mora ispričati bratu zašto je nenadano otišao sa bdijenja. Ronon ga ne shvaća, počinje Sheppardov tjedan iz pakla.