No posts found in selected forum category.  14. Harmony
Autor : Adriana Turudić | Pročitano : 682 | Verzija za ispis
Ocjena
0/10
0 Glasova
Informacije
Scenarij:
Martin Gero

Režija:
William Waring

Gostujući glumci:
Jodelle Ferland - Harmony
Alexis Kellum Creer - Flora
Crystal Lowe - Mardola
David Richmond-Peck - Toran
Patrick Gilmore - geniijski vojnik

SlikeZa posjeta jednom od Atlantisovih važnih trgovinskih partnera – planetu u srednjevjekovnom kulturnom razdoblju - Sheppard i McKay susreću 13-godišnju princezu, Harmony, koja mora sama krenuti na tradicionalno hodočašće do ruševnog hrama Laros prije nego što ju njezin narod okruni novom kraljicom.

Budući da je Harmony vrlo mlada, jedna od njenih sestara moli posjetitelje iz Atlantisa da joj služe kao tajni čuvari na tom opasnom putu. Zbog očuvanja diplomatskih odnosa, Sheppard i McKay nevoljko prihvaćaju posao.

Na njihovom putu kroz šumu prati ih misteriozna zvijer koja je prijetnja svim neprijateljima krune. Sama Harmony je zahtjevna, sebična i previše pametan za svoje vlastito dobro. Ne slaže se sa McKayom s kojim dolazi u stalne sukobe.

Ulijeću u zasjedu koju su postavila tri Geniia koji love Harmony. Sheppard ih ustrijeli, ali još Geniia luta šumom. Netko iz kraljevske obitelji je iz nepoznatih razloga Geniima otkrio lokaciju gdje se nalaze Harmnoy.

Sheppard i Mckay se odlučuju vratiti u grad, ali Harmony bježi dublje u šumu odlučna završiti svoju potragu. Sheppard i McKay su prisiljeni pratiti ju. Dostižu ju te provode noć u špilji koju je ona pronašla. Harmony tajno prosi Shepparda, ali trenutak prije njegovog odgovora Zvijer ubija nekoliko Genii vojnika.

Slijedećeg jutra trojac stiže do Hrama koji je na kraju masa starih ruševina. Nakon što Sheppard omami dvojicu Genii čuvara, McKay otkriva da su na tom mjestu Ancienti napravili svoje oružje. Zvijer je u stvari nakupina dronova koja patrolira šumom i ubija sve one koji ne posjeduju ancientske gene. Kao McKay i Sheppard, Harmony također ima gen. Ona nosi privjesak za koji smatra da će sjajiti ako bude imala naklonost bogova. McKay teorizira da je privjesak ancientski ključ koji omogućava kontrolu nad dronovima. Upravo zbog toga su i Genii zainteresirani za Harmony.

Na žalost, Genii su uništili drevnu tehnologiju na ruševinama tako da Harmonyin privjesak neće raditi. Ona je shrvana i vjeruje da bogovi ne žele da ona postane kraljica. McKay i Sheppard su također očajni zbog geniijske vojske koja im se približava. Ako princeza i njezina dva čuvara ne steknu kontrolu nad dronovima, Genii će ih uhvatiti i ubiti.