No posts found in selected forum category.  13. Quarantine (Karantena)
Autor : Adriana Turudić | Pročitano : 685 | Verzija za ispis
Ocjena
0/10
0 Glasova
Informacije
Scenarij:
Carl Binder

Režija:
Martin Wood

Gostujući glumci:
Jewel Staite - Dr. Jennifer Keller
David Nykl - Dr. Radek Zelenka
Brenda James - Dr. Katie Brown
Kavan Smith - bojnik Lorne
Chuck Campbell - tehničar

SlikeRodney McKay donosi važnu odluku – da zaprosi svoju djevojku Kate Brown. U trenutku dok u laboratoriju vježba kako postaviti pitanje, vrata se zatvaraju i zaključavaju. Grad je pokrenuo automatsku karantenu u slučaju opasnosti, što znači da je grad otkrio opasnu zarazu.

Na žalost Katein laboratorij nema kompjuter ili radio pa McKay ne može ništa učiniti. Sve što može učiniti je brinuti. Na kraju sebe uvjerava da je pokupio smrtonosnu bolest. Također je uvjeren da će Katie pokupiti njegove simptome, i opominje ju da će i ona uskoro završiti na podu umirući.

Svi njeni napori da ga ohrabri propadaju i tada slučajno nalazi zaručnički prsten u njegovom džepu.

McKay i Katie nisu jedini koji su zarobljeni. Ronon i Dr. Jennifer Keller su zarobljeni zajedno u bolnici. Keller je dosta frustrirana jer je odcjepljena od bolesnih ljudi koji vjerojatno trebaju njezinu pomoć, a Ronon također nije zadovoljan što je zatvoren. Njih dvoje smišljaju hrabar plan kako raznijeti vrata bolnice da izađu van. No međutim ne uspijevaju, ali međusobno divljenje dovodi do nečega drugog i neočekivanog.

Carter i Zelenka, u međuvremenu su zarobljeni u jednom od gradskih dizala. Koriste Zelenkin prijenosni kompjuter kako bi dobili status izvještaj. Otkrivaju da na Atlantisu nema komunikacije, skenera, ventilacije, čak i cijevi za odvod vode ne rade kako treba zbog izboja struje iz ionosferske oluje u planetarnoj atmosferi. Također je i karantena pokrenuta zbog tog istog izboja.

Zaključani zajedno u McKeyevom laboratoriju, Sheppard i Teyla upadaju u McKayov kompjuter i saznaju iste podatke koje znaju Carter i Zelenka. Oni još otkrivaju da je grad uslijed svih ostalih kvarova počeo automatski slati poziv za pomoć. Svaki prolazeći neprijateljski brod bi mogao pokupiti signal i otkriti tajnu lokaciju Atlantisa.

Sheppard nema vremena za gubljenje pa razbija prozor i penje se uzduž Atlantisovog centralnog šiljka, riskirajući svoj život kako bi došao dao kontrolne sobe koja je skoro na vrhu. Jednom kad je došao tamo, razbija još jedan prozor te ulazi u sobu kako bi prekinuo signal za navođenje.

Da stvar bude još gora, odmah se pokrenuo gradski sustav samouništenja. Interpretirajući staklo koje je Sheppard razbio kao znak da je karantena probijena, Atlantis će na to odgovoriti samouništenjem. Sheppard mora pronaći put do glavne sobe za napajanje cijelog grada kako bi ugasio samouništenje, ali njegova je misija osuđena na propast ako ne uspije osloboditi svoje kolega koje mu mogu pomoći.