No posts found in selected forum category.  12. Spoils Of War (Ratni plijen)
Autor : Adriana Turudić | Pročitano : 919 | Verzija za ispis
Ocjena
0/10
0 Glasova
Informacije
Scenarij:
Alan McCullough

Režija:
William Waring

Gostujući glumci:
Christopher Heyerdahl - Wraith ("Todd")
David Nykl - Dr. Radek Zelenka
Kavan Smith - bojnik Evan Lorne
Scott Heindl - Wraith
Brendan Penny - Wraith
Andee Frizzell – wraithska kraljica
Morris Chapdelaine - novoređenče Wraith

SlikeTjedan dana nakon bitke s Replikatorima Alantisov tim spazi wraithske košnice koje plutaju svemirom. One pripadaju određenom Wraithu kojeg su prvog zarobili i koji je kasnije postao saveznik timu, a kojeg je Sheppard zgodno nazvao "Todd".

Zainteresiran za Toddovu sudbinu, Sheppard i Lorneov tim marinaca upadaju u bitkom uništenu košnicu, koja je napuštena osim par trupla. Nakon što McKay i Ronon otkriju kartu koja vodi do tajanstvenog planeta kojeg kako se čini Wraithi smatraju svetim, Teyla - koja jedina ima wraithski DNK i koja je jedina osoba koja može pokrenuti košnicu - leti košnicom prema toj novoj destinaciji.

Sheppard, ne odobravajući Teyli što riskira trudnoću, zapovijeda joj da ostane sa Lorenovim timom na košnici, dok McKay i Ronon lete jumperom na planet.

Prikradaju se velikom postrojenju na površini planeta i pronalaze Wraithovu Kraljicu koja stvara nove Wraithe. Desetine tisuća praznih kapsula pune unutrašnjost strukture. Wraithi patroliraju hodnicima i uskoro tim pronalazi Todda u zatvoru.

Kada tim oslobodi Todda, on im objašnjava da je ovo mjesto jedinstveno postrojenje gdje Kraljica može izroditi više potomaka i dovesti do velike snažne vojske. Postrojenje se nije koristilo generacijama zbog toga jer zahtijeva višestruku jačinu ZPM-a. Todd se nadao da će klonirati vojsku za sebe pa je ukrao nekoliko ZPM-a iz replikatorskog grada sekundu prije njegovog uništenja. Drugi Wraithi su saznali za njegov plan, napali ga i oteli mu ZPM-ove.

Sada, Sheppardov tim i Todd još jednom imaju zajednički plan: maknuti ZPM-ove koji napajaju postrojenje tako da Toddovi neprijatelji ( i Atlantisovi) ne mogu napraviti masivnu vojsku.

Baš kad su dogovorili suradnju pronalaze ih neprijatelji Wraithi. Todd bježi, a Sheppard, McKay i Ronon su odvučeni pred wraithsku Kraljicu. U trenutku kada se Kraljica priprema nahraniti sa McKeyom, ipak odustaje.

Trenutak kasnije, ona se obraća timu kao da nije Kraljica već Teyla. U stvari Todd je ukrao strijelu i odletio u hipersvemir kako bi upozorio Teylu. Sa svojim psihičkim moćima koje su sad jače zbog njezine trudnoće, Teyla vrlo lako zauzima kontrolu nad Kraljičinim tijelom.

Teyla prisiljava Kraljicu da pusti zarobljenike, ali strana žena ostaje opasan neprijatelj. Zaključana u psihičkoj bitci sa Teylom, Kraljica poseže za onime što je Teyli najdraže – njezino nerođeno dijete.