No posts found in selected forum category.  11. Be All My Sins Remember'd (Neka svi moji grijesi budu zapamćeni)
Autor : Adriana Turudić | Pročitano : 931 | Verzija za ispis
Ocjena
0/10
0 Glasova
Informacije
Scenarij:
Martin Gero

Režija:
Andy Mikita

Gostujući glumci:
Michael Beach - pukovnik Abraham Ellis
Mitch Pileggi - pukovnik Steven Caldwell
David Nykl - Dr. Radek Zelenka
Jill Wagner - Larrin
Christopher Heyerdahl - Wraith
Brendan Penny - Wraith
Michelle Morgan - FRAN
Martin Christopher - bojnik Marks
Torri Higginson – replicirana Weir

SlikeReplicatori i dalje uništavaju ljudsku populaciju planet za planetom kako bi uništili Wraithske izvore hrane. Kako bi odgovorili na te napade Atlantisovi timovi pokušavaju prije napada evakuirati stanovnike. McKay i zarobljeni Wraith na Atlantisu i dalje surađuju kako bi napravili anti-replikatorsko oružje, ali proces je jako spor i frustrirajući.

Dok se oni bore, Daedalus i Apollo lutaju galaksijom uništavajući jedan po jedan replikatorski brod s novim asgardskim oružjem. Preostali replikatorski brodovi se vraćaju na matični planet kako bi se pripremili za masovni napad. Međutim, oba zemaljska broda se također moraju vratiti u Atlantis zbog toga jer nisu dorasli velikoj replikatorskoj armadi.

McKay iznenada shvaća da umjesto izrade program koji će rastrgati Replikatore, moao bi napraviti program koji će ih slijepiti sve zajedno sve dok ne postanu velika slijepljena masa kao neutronska zvijezda. Taj plan je lukav iz dva razloga. Kao najbolji način za dostavu potrebne zapovijedi McKay mora napraviti svog Replikatora koji bi mogao inficirati Replikatorsku mrežu virusom. Također, timu je potrebna flota ratnih brodova kako bi se suprotstavili Replikatorskoj armadi koja kruži oko planeta, kako bi i ta armada postala dio replikatorske mase.

Nakon nekoliko neuspjelih početaka McKay uspijeva napraviti Replikatora kojeg naziva Fran. Dizajnirana kako bi bila entuzijastična u vezi svoje misije, Fran obavještava McKaya da ako se fuzija ne dogodi jako brzo i ako Replikatori ponovno dobiju samo-kontrolu, postat će veliki gigantski Replikator. McKay se odlučuje teleportirati u replikatorski grad za vrijeme napada kako bi programirao njihove Z.P.M.-ove da eksplodiraju i na taj način ubrzaju kolaps.

Dok McKay radi, ostatak Sheppardovog tima uspijeva skupiti 14 ratnih brodova, neki su wraithski, a neki pripadaju Larrinovom narodu, Putnicimaa koji su se odlučili pridružiti borbi. Zbog opasnosti koje nosi ovaj zadatak Teyla je primorana priznati timu da je trudna. Zbunjeni Sheppard ju naprasito miče iz aktivne u službe, dok Ronon suosjeća sa Teylom te pretpostavlja da je otac Teylinog djeteta nestali Athosianac Kanan.

Saveznička flota kreće prema replikatorskom matičnom planetu. Dok se vodi žar borbe u orbiti, McKay i Fran se teleportiraju na planet. Fran se aktivira i počinje sjedinjavati Replikatore oko sebe. McKay hakira u kontrolnu sobu sa Z.P.M.-ovima, ali prije nego što završi svoj posao oštećenje koje nastaje prekida cirkulaciju energije na koju se McKay oslanjao. Sa Replikatorima na granici povratka samo-kontrole, svi se moraju nadati da će McKay pronaći drugu soluciju i to što prije.