No posts found in selected forum category.  10. This Mortal Coil (Spirala smrti)
Autor : Adriana Turudić | Pročitano : 941 | Verzija za ispis
Ocjena
0/10
0 Glasova
Informacije
Scenarij:
Joseph Mallozzi i Paul Mullie

Režija:
William Waring

Gostujući glumci:
Jewel Staite - Dr. Jennifer Keller
David Nykl - Dr. Radek Zelenka
Kavan Smith - bojnik Evan Lorne
Reese Alexander - bojnik Jordan
Sean Millington - Marine
Ernie Jackson - Replicator

SlikeNekoliko se čudnih incidenata dogodilo na Atlantisu. Srušio se saboterski satelit za kojeg McKay vjeruje da je replikatorski, a Sheppard otkriva da može vrlo brzo zacijeliti ozljede. Svi ti događaji alarmiraju Shepparda, McKaya, Teylu i Ronona.

Nakon što Dr. Keller odbacuje Sheppardovo samo-liječenje kao sumnjivo, on i Teyla na sebi vrše zdravstvene pretrage te otkrivaju da njihova tijela brzo zacjeljuju zbog toga jer su puna replikatorskih nanita. U međuvremenu McKay otkriva da Alantisovi skeneri pokazuju samo pet ljudskih signala - Sheppardov tim plus jedan signal - iako je cijeli grad pun ljudi.

Kada McKay i Ronon krenu istraživati kome propada taj peti signal sa rubnog dijela grada, šokirani su otkrićem. Elizabeth Weir je živa i dezorijentirana.

U tom trenutku timu se obraćaju Dr. Keller i bojnik Lorne, koji otkrivaju da ovo nije pravi Atlantis. Keller, Lorne i većina osoblja na Atlantisu su u stvari odmetnuti Replicatori koji se žele duhovno uzdignuti baš kao Ancienti.

Zbog toga što su uvjereni da trebaju proučavati ljude kao dio procesa, na Atlantisu su napravili kopije Shepparda, Weir, McKaya, Teyle i Ronona. U te su duplikate usadili sjećanja pravih primjeraka (sjećanja su im ukrali nakon što su im skenirali mozak kada su ih jednom zarobili) te su koristili nanite kako bi ostali zdravi.

Replikatori pokušavaju od tima sakriti činjenicu da nisu pravi, ali neke činjenice su tim ipak navele na to da shvate da nisu pravi. Da stvari budu još šokantnije, Keller govori da je prava Weir umrla od ruku Replikatora koji su ju zarobili.

Dok se tim zatvoren u ćeliju, bori sa činjenicama koje su saznali, njihov planet je napadnut. Odmetnuti Replicatori odbijaju najezdu Wraitha koji su ih došli uništiti. Weir apelira na Keller da pokaže trunku suosjećanja i pusti zarobljenike. Tim bježi iz zatvora dok se Replicatori međusobno bore.

Duplikati kontaktiraju pravi Atlantis i dogovaraju sastanak na neutralnom planetu kako bi podijelili podatke o Replikatorima koje su saznali na terenu. Pravi Sheppard, McKay, Teyla i Ronon su ožalošćeni saznanjem da je prava Weir mrtva. Također, replikatorska Weir smatra da ona i ostali duplikati imaju neizvjesnu budućnost zato što se nikada neće uklopiti na Atlantis.

Tada stiže flota replikatorskih ratnih brodova. Locirali su odbjegle i imaju plan ubiti ljude, prave i njihove duplikate. Weir mora pronaći drugo mjesto za borbu na život ili smrt.