No posts found in selected forum category.  09. Miller's Crossing (Millerovo raskrižje)
Autor : Adriana Turudić | Pročitano : 941 | Verzija za ispis
Ocjena
0/10
0 Glasova
Informacije
Scenarij:
Martin Gero

Režija:
Andy Mikita

Gostujući glumci:
Peter Flemming - NID agent Malcolm Barrett
David Nykl - Dr. Radek Zelenka
Brendan Gall - Kaleb Miller
Gary Jones - narednik Walter Harriman
Steven Culp - Henry Wallace
Madison Bell - Madison Miller
Mark Gash as Doctor
Sheri Noel - znanstvenik
Libby Osler - Sharon Wallace

SlikeKada plaćene ubojice otmu Jeanie Miller, McKayevu sestru, iz njezinog doma u Vancouveru, McKay, Sheppard i Ronon kreću na zemlju u potragu za Jannie. McKay ubrzo otkriva da je Jeanin kompjuter hakiran. On bez Shepparda i Ronona kreće do hakerskog izvora koji se nalazi u jednoj uredskoj zgradi, ali taj je izvor zamka postavljena za McKaya.

McKay je transportiran u tajanstveni laboratorij u kojem ga čeka Jeanie. Njihov otmičar je Henry Wallace, predsjednik Devlin Medical Technologiesa, državnog sponzora programa Zvjezdana vrata. Devlin radi medicinski prototip nanita koji se baziraju na replikatorskoj tehnologiji. Na žalost, Wallaceova kćer Sharon umire od raka. On je nepromišljeno riskirao ubrizgati nanite, ali nekompletni i netestirani mikro-strojevi su joj pogoršali stanje. Wallace zna da su Jeanie i McKay zajedno preko e-maila radili na kodovima za replikatorske nanite te zahtijeva da pronađu način kako spasiti njegovu kćer.

McKay ne vjeruje Wallaceu i nagovara Jeanie da pobjegnu, ali ubrzo ih ponovno hvataju. Kako bi McKaya prisilo da mu pomogne, ubrizgava u Jeanie replikatorske nanite s namjerom da i ona oslabi kao Sharon. Na taj način se osigurava da će McKay dati sve od sebe kako bi pronašao lijek. McKay i Jeanie su prisiljeni pokrenuti nanite da koriste svoj potpuni kapacitet.

Sharonino stanje se na trenutak popravlja, zatim umire, a nakon toga dolazi natrag u život u nekom čudnom bezumnom stanju. Njezin otac je zgrožen. McKay i Jeanie shvaćaju da su naniti pretjerali. Nakon što su izliječili tijelo od raka, ugasili su njezino tijelo kako bi popravili druge nedostatke koje su pronašli. U procesu su izbrisali njezinu osobnost. Ista stvar će se dogoditi Jeanie koja ima epilepsiju. Naon što naniti poprave njezin mozak ona nikada više neće biti ista.

Sheppard cijelo vrijeme traži McKaya i Jeanie te konačno shvaća kako je Wallace povezan sa njihovom otmicom. On i Ronon upadaju u zgradu kako bi oslobodili McKaya i Jeanie. Nakon povratka u zapovjedni centar, McKay izaziva komu kod Jeanie te joj lomi noge kako bi odvratio nanite na nekoliko sati od popravka mozga. McKay mora napisati kodove koji će ugasiti nanite, ali zadatak je pretežak za njega samoga.

Na njegov zahtjev dovode na Zemlju Wraitha zarobljenog na Atlantisu - stručnjaka za replikatorske kodove. Wraith pristaje pomoći McKayu jer ako uspiju nada se da će možda moći uništiti Replikatore. Ali Wraith je slab, nije se hranio ljudima već danima te uskoro kolabrira. Osim ako se netko ne žrtvuje Jeanie će umrijeti.