No posts found in selected forum category.  07. Missing (Nestali)
Autor : Adriana Turudić | Pročitano : 656 | Verzija za ispis
Ocjena
0/10
0 Glasova
Informacije
Scenarij:
Carl Binder

Režija:
Andy Mikita

Gostujući glumci:
Jewel Staite - Dr. Jennifer Keller
Johann Helf - Nabel Golan
Danny Trejo - Omal
Glenn Ennis - ratnik

SlikeNa rutinskom posjetu novom athosianskom planetu, Dr. Keller i Teyla otkrivaju da je Teylin narod nestao, ostavljajući iza sebe znakove borbe. Trenutak kasnije, žene se moraju sakriti od dva primitivna ratnika. Teyli se krv sledi jer prepoznaje ratnike kao pripadnike plemena Bola Kai, pleme sadističkih ubojica. Nekolicina njih se šulja po šumama.

Teyla i dr. Keller žure nazad prema Zvjezdanim vratima, ali dr. Keller iskreće gležanj pri povratku i moraju naći Vrata čuvana s više ratnika. Teyla govori Keller da mora biti snažna iako trpi jake bolove. Moraju preživjeti do slijedećeg dana kada će Atlantis pokušati stupiti s njima u kontakt kroz vrata u slučaju da im je pomoć potrebna. Odjednom začuju buku bubnjeva kroz šumu. Bola Kai otkrivaju njihovu prisutnost na planetu te pokreću lovce da krenu u lov.

Teyla je začuđena zašto njezin narod nije upotrijebio svoje unaprijeđeno oružje protiv primitivnih strelica koja koriste Bola Kai, ali nema previše vremena baviti se tim misterijem. Ona i Keller moraju krenuti dalje. Kada dr. Keller naleti na most od užadi pomoću kojeg se jedino može preći preko dubokog kanjona, Teyla gubi strpljenje sa doktoričinom nesigurnošću. Vidjevši da je Teyla frustrirana, dr. Keller stišće zube i prelazi preko mosta uz Teylinu pomoć. Na drugoj strani ih čekaju tri Bola Kai ratnika koji ih stjeraju u kut, ali Teyla se snalazi pa ih na okrutan način ubija.

U blizini pronalaze polu-svjesnog čovjeka, izudaranog i krvavog, pretpostavivši da je zatvorenik plemena Bola Kai. Kako se noć spušta, Teyla postavlja kamp, a Keller pomaže čovjeku koji se budi. Predstavlja im se kao Nabel Golan, Genii koji je špijunirao Athosiance. On tvrdi da su Bola Kai štovatelji Wraitha, također govori da su Athosiansi premješteni.

Teyla proguta svoju bol i ostaje fokusirana. Ujutro kada Bola Kai ratnici zauzmu svoje položaje, Teyla vodi svoje ozlijeđene kolege duboko u šumu. Uskoro ih okružuje mnoštvo Bola Kai. Nabel se uspješno sakriva, dok su Dr. Keller i Teyla uhićene te ih Bola Kai vođa Omal oštro ispituje. Ratnici otkrivaju da nisu štovatelji Wraitha. Naselje je bilo uništeno prije dolaska Bola Kai.

Prije nego što Teyla i dr. Keller uspiju otkriti što se stvarno dogodilo sa Athosiancima, Nabel napada čuvare te ih oslobađa. No odjednom Nabel napada Teylu koja pada u nesvijest. Nakon toga Nabel pištoljem cilja dr. Keller zahtijevajući točnu lokaciju Atlantisa. On nije Genii – a čak i da dr. Keller smogne dovoljno hrabrosti i snage da mu se usprotivi prije dolaska pomoći, njegov pravi identitet, kao i sudbina Teylinog naroda ostaju pravi misterij - za sada.