No posts found in selected forum category.  04. Doppelganger
Autor : Adriana Turudić | Pročitano : 916 | Verzija za ispis
Ocjena
0/10
0 Glasova
Informacije
Scenarij:
Robert C. Cooper

Režija:
Robert C. Cooper

Gostujući glumci:
Jewel Staite - Dr. Jennifer Keller
Claire Rankin as Dr. Kate Heightmeyer
Kavan Smith - bojnik Lorne
David Nykl - Dr. Radek Zelenka
Linda Ko – medicinski tehničar
Yee Jee Tso - tehničar

SlikeNa planetu M3X-387, Sheppardov tim nalazi kristal koji zrači niskom razinom energije. Svjetleći kristal hipnotizira Shepparda koji dotakavši ga bude šokiran. Kristal postaje crn i tim se žuri kući kako bu se Dr. Keller pobrinula da sa Sheppardom bude sve u redu. Čini se da je.

Te noći Teyla sanja da ju Sheppard u snovima napada. Dr. Kate Heightmeyer, psihologinja na Atlantisu, ljubazno ju obavještava da se ne brine o snovima, ali Teyla se boji zaspati. Tek kad joj dr. Keller da sedativ, ona se osjeća bolje. Slijedeće noći dr. Keller ima noćnu moru u kojoj je Sheppard negativac. Tada Ronon, također sanja da ga Sheppard želi ubiti. Na temelju tih doživljaja, Keller i pukovnica. Carter dolaze do zaključka da Sheppardov dodir sa kristalom i nije tako bezopasan. Kao da žene nisu bile dovoljno uvjerljive, hodajući u snui bojnik Lorne iznenada povlači pištolj na Shepparda, uvjeren da je Sheppard opasan.

Nakon što Ronon onesvijesti Lornea, tim dolazi do zaključka: sociopatska energija iz kristala ukrala je Sheppardov lik i skače od osobe do osobe stvarajući opasne snove, možda zato što se hrani strahom svojih žrtava. McKay i Zelenka se vraćaju na M3X-387 gdje pokupe kristal koji je Sheppard dodirnuo i drugi koji još uvijek sjaji.
Promatrajući oba, oznake energije pomažu im da mogu pratiti entitet. Pratiti ga je, međutim, lakše nego ga zaustaviti: iako su uspjeli svoj primjerak staviti u nepropusni spremnik, stari primjerak putuje gradom kroz vodove za napon.

Te noći, Dr. Heightmeyer također ima noćnu moru. Slijedećeg jutra tim je bolno pogođen otkrićem da je Dr. Heightmeyer doista mrtva, ubio ju je njezin san. Entitet je smrtonosan i uskoro se seli na novog domaćina, McKaya.

Sa prestrašenim znanstvenikom u zatvorenoj izolacijskoj sobi koji traži kavu kako ne bi zaspao i umro, njegovi prijatelji odlučuju da moraju komunicirati sa entitetom. Dr. Keller daje sedativ McKayu koji dopušta Sheppardu da upotrijebi tuđinsku tehnologiju za spajanje umova (koju je Carter nabavila tijekom godina u SG-1) kako bi ušao u McKeyev svijet snova.

Sheppard se nalazi sa McKayem na brodu, negdje na otvorenom oceanu, na milost i nemilost jednog kita. Na zadnjem dijelu broda sjedi entitet – koji izgleda točno kao Sheppard. Plaši McKaya, prijeti mu da će umrijeti. Usprkos naporima pravog Shepparda, McKay odustaje i kit proguta brod. U izolacijskoj sobi, McKay se onesvijesti. Sheppardov dvojnik iz noćne more uskoro će ubrati još jednu žrtvu.