No posts found in selected forum category.  03. Reunion (Ponovni sastanak)
Autor : Adriana Turudić | Pročitano : 896 | Verzija za ispis
Ocjena
0/10
0 Glasova
Informacije
Scenarij:
Joseph Mallozzi i Paul Mullie

Režija:
William Waring

Gostujući glumci:
Christopher Judge - Teal'c
David Nykl - Dr. Radek Zelenka
Scott Heindl - Wraith
Aleks Paunovic - Rakai
Kyra Zagorsky - Ara
Mark Dacascos - Tyre
Arran Landry - Townsperson
Rob Avery - poručnik Miller
Bryon Lucas - Replicator

SlikeNa stranom planetu Ronon i Teyla istražuju glasine o tri ratnika koja vode uspješan rat protiv Wraitha. Na Rononovu sreću ispada da su trojica stari ratni prijatelji sa njegovog rodnog planeta Sateda.

Ronon je vjerovao da su Tyre, Rakai i Ara poginuli za vrijeme jedne bitke kada je Ronon jedva preživio. Njih trojica mu govore da su se sakrili od neprijatelja i od tada su u bijegu i ratuju sa Wraithima kad god mogu. Ronon je ponosan što se ponovno našao sa dragim prijateljima.

Daleko na Zemlji pukovnica Samantha Carter se oprašta sa svojim prijateljima iz SG-1. Tada odputuje u Pegasus galaksiju kako bi postala novi vođa Atlantisa. Grad je preseljen na novi planet i zahvaljujući žrtvi Elizabeth Weir, Replikatori i Wraithi su zaratili dajući malo odmora ljudima na Atlantisu.

Carter je odlučila biti jak i odlučan vođa. Odmah se suočava sa svojim prvim izazovom kada mora odbiti Ronona da dovede svoje prijatelje sa Satede u grad. Kako bi nova lokacija Atlantisa ostala tajna, Carter mora odbiti sve posjetitelje izvan Atlantisa. Nije sretna kada Rononva lojalnost postane podijeljena između Atlantisa i starih prijatelja. Ronon razmatra da li da napusti grad kako bi živio sa svojima.

Dok razmišlja o odluci, prisiljava Carter i Sheppard da dopuste zajedničku misiju na temelju podataka dobivenih od Tyre, Rakai i Ara. Prema njihovim podacima wraithski znanstvenici imaju predstražu na kojoj pokušavaju premostiti zapovijed u replikatorskom programu koja im naređuje da napadaju Wraithe. Ako Wraithi uspiju rat će završiti i obje sile će se opet okrenuti protiv ljudi u Pegasus galaksiji. Kako bi to zaustavili, Sheppardov tim se udružuje se Sateđaima kako bi vodili opasan napad protiv wraithske baze.

Misija kreće vrlo loše. Atlantisov tim biva vrlo brzo okružen i ulovljen, a Sateđani nestaju. Ronon sam bježie kroz Zvjezdana vrata natrag na Atlantis. Carter odobrava misiju spašavanja i stavlja Ronona na čelo misije.

Tim probija svoj put nazad u wraithsku bazu, gdje Ronon odahne kada pronađe Tyre, Rakai i Ara sve dok Sateđani ne upere svoje pištolje u njega. Postali su pristaše Wraitha te navukli Ronona u stupicu. Dok se Carter bori da spasi Sheppardov tim, Ronon se mora boriti na smrt protiv svojih prijatelja koji su ga izdali.