No posts found in selected forum category.  02. Lifeline (Linija života)
Autor : Adriana Turudić | Pročitano : 999 | Verzija za ispis
Ocjena
0/10
0 Glasova
Informacije
Scenarij:
Carl Binder

Režija:
Martin Wood

Gostujući glumci:
Torri Higginson - Dr. Elizabeth Weir Michael Beach - pukovnik Abe Ellis David Nykl - Dr. Radek Zelenka Bill Dow - Dr. Bill Lee David Ogden Stiers - Oberoth Sharon Taylor - Replikator
SlikeAtlantis ostaje bespomoćan i bez energije usred svemira. Pukovnik Ellis sa Apolla mora javiti da je Atlantis nestao, a pukovnica Samantha Carter i Dr. Bill Lee putuju iz Stargate zapovjedništva u Pegasus galaksiju kako bi pokrenuli potragu. Carter ima plan koji bi mogao pomoći u pronalasku Atlantisa, ali trebat će im puno vremena. Moraju se nadati da nisu zakasnili.

Stanovnici Atlantisa ne čekaju sklopljenih ruku spasitelje. Rodney McKay modificirao je jumpere kao bi mogli letjeti kroz hipersvemir kako bi tim otputovao do replikatorskog matičnog planeta i ukrao Z.P.M. za Atlantis. Elizabeth Weir, koja je sada napola Replikator kreće s timom jer smatra da im može pomoći da se lakše kreću neopaženo na replikatoskom planetu. Ona je uznemirena zbog novih sposobnosti, ali je odlučna pomoći.

Sheppard, Weir, McKay i Ronon odlaze na replikatorski matični svijet gdje Mckay aktivira vezu između dr.Weir i Replikatora. S novim znanjem koje preplavljuje njezin um, Weir vodi Shepparda i Ronona kroz grad kako bi ukrali Z.P.M. Čini se da je misija uspjela.

Međutim, McKay dolazi do ključnog otkrića kada upadne u replikatorsku mrežu preko dr. Weir. Negdje duboko u baznim kodovima Replikatora leži neaktivna zapovijed za napade na Wraithe. Ako tim uspije aktivirati te zapovjedne kodove, dva velika neprijatelja Atlantisa mogla bi zaratiti i možda jedni druge uništiti. To je opasnija misija od samo krađe Z.P.M-a, ali i predobra prilika da bi se propustila.

Sheppard i Ronon putuju dublje u Replikatorsku centralu jezgru. Nažalost, Shepparda u nastojanju da uključi zapovijed otkrivaju Replikatori i uskoro se prilagođavaju na njihove antireplikatorske štitove i oružje.

Weir se odlučuje uključiti zbog mogućnosti da Sheppard i Ronon budu zatočeni i ubijeni. Ona se sukobljava s vođom Replikatora Oberothom, izvan sobe s jezgrom. Bori se s njim na psihičkoj razini, prevarila ga je da povjeruje da ga ja pobijedila iako je ustvari smrznula sve Replikatore dovoljno dugo kako bi Sheppard aktivirao zapovijed. Tada njezina kontrola nad Oberothom slabi i on vraća svoje moći. Budući da su ju Replikatori zarobili i krenuli za Sheppardom i Rononom, dr. Wier zapovijeda timu da ode bez nje. Oni jedva pobjegnu nazad na jumper.

Jako potreseni žrtvom dr. Weir, Sheppard i njegov tim odlaze u orbitu. Replikatorski brodovi ih nastavljaju slijediti, a jumper nema više energije nakon hipersvemirskog puta koji ih je i doveo ovamo. Osim ako McKay – ili Samantha Carter – ne izvedu čudo, oni će umrijeti usprkos heroizmu dr. Weir.