No posts found in selected forum category.  01. Adrift (Plutajući)
Autor : Adriana Turudić | Pročitano : 945 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
1 Glasova
Informacije
Scenarij:
Martin Gero

Režija:
Martin Wood

Gostujući glumci:
Torri Higginson - Dr. Elizabeth Weir
Jewel Staite - Dr. Jennifer Keller
David Nykl - Dr. Radek Zelenka
Michael Beach - Col. Abraham Ellis
Bill Dow - Dr. Bill Lee

SlikeAtlantis pluta negdje duboko u svemiru nakon bijega od replikatorskog napada. Elizabeth Weir je smrtno ozlijeđena, John Sheppard preuzima zapovjedništvo gradom, a Jennifer Keller, nova doktorica na Atlantisu bori se održati Weir na životu.

U međuvremenu Rodney McKay i Radek Zelenka otrivaju da, iako Atlantisovi Z.P.M.-ovi rade, replikatorski napad je oštetio vodove koji provode struju koja napaja sve dijelove grada. Energija koja prolazi kroz te vodove izlazi u svemir te će uskoro Z.P.M-ovi biti istrošeni.

Još gore, u nastojanju da uštedi energiju, gradski automatski sistem je smanjio širinu štitova na Atlantisu. Nekoliko ljudi je nestalo u svemirskom vakuumu nakon što se štit povukao sa nekih dijelova grada.

Ubrzo nakon što su McKay i Zelenka počeli popravljatii probleme na vodovima, na gradskim senzorima se pojavljuju obrisi asteroidnog polja. Bez pogona ili štitova Atlantis će teško nastradati.

Sheppard uključuje sve slobodne pilote, uključujući McKaya, da pokrenu jumpere koji trebaju probiti put kroz polje asteroida kako bi Atlantis mogao proći. Piloti uspijevaju osloboditi put, ali nekoliko malih asteroida se sudaraju sa gradom.

Na žalost, za Atlantis nema predaha. Jedan od asteroida oštetio je kontrolnu mrežu hiperpogona, stavljajući pred grad još jednu ključnu prepreku. Sheppard i Zelenka izlaze van u svemirskim odjelima kako bi popravili izloženu mrežu. Asteroid mikoskopske veličine ozljeđuje Zelenkinu nogu kao metak, ali uz Sheppardovu pomoć znanstvenik herojski završava popravke.

U međuvremenu, Keller pristupa Mckayu sa čudnom ponudom. Weir je na samrti i doktorica Keller vjeruje da ju samo jedna stvar može spatiti. Ako joj ubrzgaju nanite koji su u Weirinom tijelu nakon što su Replikatorima propali pokušaji da ju pretvore u Replikatora. Ako McKay uspije reprogramirati nanite kako bi popravili Weirine ozljede, a da ne postane Replikatorica, Weir bi mogla preživjeti. Sheppard se protivi planu, ali McKay i dr. Keller ne mogu se suočiti sa činjenicom da bi Weir mogla umrijeti. Oni aktiviraju nanite.

Cijelo to vrijeme, grad neprekidno gubi energiju poput vode kroz slavinu. Na kraju, usprkos zajedničkom trudu oko popravaka, rezina napajanja grada pada prenisko da bi mogli pokrenuti hiperpogon. Zarobljeni su na umirućem brodu u svemiru. Onda, odjednom, Weir se budi. Naniti su uspješno zaliječili ozlijede. Nošen svojim uspjehom, McKay ima zanimljivu ideju: Mogli bi jumperom odletjeti do obližnjeg replikatorskog matičnog planeta i ukrasti Z.P.M. Ludi plan, ali prema novo nastaloj situaciji Sheppard se slaže sa planom.