Otkazan Universe

Nakon samo dvije sezone emitiranja misija međuzvjezdanog broda Destiny prerano je došla kraju. Navedenu je vijest objavio Craig Engler sa SyFy Channela, a putem svog Twitter računa ( http://twitter.com/#!/syfy ).

"SyFy će završiti sa emtiranjem svoje akcijsko-pustolovne serije Stargate: Universe nakon što se serija vrati na male ekrane sa posljednjih deset epizoda svoje druge sezone u proljeće 2011. SyFy priprema nekoliko novih projekata za 2011., uključivo premijeru serije Being Human 17. siječnja, nedavno odobrene dramske serije Alphas, kao i željno iščekivanog Battlestar prequel filma, Battlestar Galactica: Blood & Chrome. Warehouse 13, Eureka i Haven će se također vratiti sa novim sezonama slijedeće godine", otkrio je Engler.

Pritom je zanimljivo napomenuti kako je glumačka ekipa o ukidanju serije saznala na issti način kao i ostali gledatelji, putem navedenog Twitter priopćenja. Navedena činjenica očito govori u prilog tvrdnji kako su i čelnici SyFya shvatili da Universe nema budućnost, a što se potvrdilo kroz veliko osipanje broja gledatelja iz epizode u epizodu, nezapamćeno u četranestogodišnjem ciklusu emitiranja serijala iz franšize.

Nažalost, na ovaj se način potvrdilo kako su producenti ozbiljno pogriješili pokušavajući snimati Stargate serijal koji nisu krasile osobine svojesvene za franšizu, nego iznimno neuspješni pokušaji približavanja Battlestar Galactici. Ipak, za nadajmo se kako će priča biti završena barem u obliku nekakvog TV filma.

Izvor: GateWorld ( http://www.gateworld.net/news/2010/12/syfy-cancels-stargate-universe-after-two-seasons/ )URL for news «Otkazan Universe»   -
«Crogate»   -