The Seberus

Seberus je isprva bio brod za prijevoz zatvorenika pod zapovjedništvom Warricka. Nakon što cijela posada poginula prilikom rušenja na napušten planet, SG-1 je pomogao Warricku da osposobi napajanje na brodu pomoću naquadah reaktora. Jonas Quinn je prepoznao naziv Seberus iz povijesti Celtica, gdje se Serbus spominjao kao pomorski zatvorenički brod.

Serebus je naoružan soničnim oružjem ali i konvecionalim naoružanjem. Za pogon svojih ionskih motora koristi tekući dušik te ima pristanište na desnoj strani broda.

Nakon povratka na Hebridan, Serebus je prilagođen za sudjelovanje u 59. utrci Loop of Kon Garat. Warrick je zamolio Samanthu Carter da mu pomogne prilagoditi brod koristeći naquadah reaktor kao temelj napajanja koji će pomoći da brod dobije na brzini i da se ostale performanse poboljšaju. Serebus je zamalo završio utrku, ali zbog sabotaže od strane Del Tynanina nije uspio u tome.

Warrick je mislio pobjedom postati ugovorni teretni kapetan, ali kako je pomogao da se Muiros onesposobi ( Moiros je trebao na prijevaru doći do pobjede ) zaposlila ga je pobjednica utrke La'el Montrose kao svoga kopilota.URL for news «The Seberus»   -
«Crogate»   -