Unasi

Riječ je o iznimno snažnoj, primitivnoj vrsti. Unasi i Goa'uldi razvili su se na istom planetu, da bi, u jednom trenutku Unasi postali prvi domaćini goa'uldskih parazita. Određen broj Unasa preživio je sve do današnjih dana služeći Goa'ulde kao domaćini ili roblje. Mnogi od Unasa našli su se u službi Goa'ulda Sokara koji se njima služio u svrhu zastrašivanja stanovništva pod svojom vlašću. Štoviše, Sokar je svojedobno izjavio kako je imao i Unasa domaćina.

Dio Unasa oslobodio se goa'uldskog utjecaja. Riječ je o Unasima koji žive na unasko-goa'uldskom matičnom planetu imenom P3X-888. Navedeni Unasi nastanili su se u špiljama, a osnovni oblik prehrane su im goa'uldske ličinke.

Naoko relativno primitivni, Unasi su ipak pokazali zapanjujuću razinu snalažljivosti i inteligencije. Kako bi se obranili od napada goa'uldskih parazita, osmislili su posebne ogrlice u svrhu zaštite određenih dijelova tijela. Imaju izrazito jednostavnu jezičnu strukturu koju tvori malo više od pedeset različitih riječi. Većinu unaskih riječi katalogizirao je i naučio dr. Daniel Jackson. Imaju izrazito primitivan sustav vladanja unutar kojega dominira alfa mužjak. Iako pokazuju određene karakteristike religioznostei, nije poznato vjeruju li u neku višu silu. U umjetničkom smislu podsjećaju na ljude iz kamenog doba, ponajviše kroz slikarije u pećinama.

Jedna ljudska skupina pokušala je porobiti određen dio Unasa, namjeravajući ih pretvoriti u roblje. Nasreću, SG-1 ekipa pomogla je navedenoj skupini Unasa, predvođenom mladim vođom imenom Chaka, da se odupre napadačima.URL for news «Unasi»   -
«Crogate»   -